Blagovna znamka HK Jesenice je zdaj v rokah Ljubljančana. Foto: MMC RTV SLO
Blagovna znamka HK Jesenice je zdaj v rokah Ljubljančana. Foto: MMC RTV SLO
Rebolj o prodaji blagovne znamke HK Jesenice

Stečajni upravitelj Štefan Ščap je ugotovil, da različnim upnikom dolgujejo čez 2 milijona evrov.

Več o nenavadni dražbi športne znamke z izjavami si oglejte v prispevku Bojana Pečka v videonovici na desni strani! Prodajo je komentiral tudi podžupan jeseniške občine in dolgoletni hokejist Miha Rebolj.


Prodano za 125-kratnik izklicne cene

Edino premoženje, ki je ostalo, je legendarna blagovna znamka HK Jesenice, ki jo je na dopoldanski dražbi v Murski Soboti prodajal stečajni upravitelj. Sedmerici dražiteljev – večinoma z Jesenic oziroma Gorenjske - je blagovno znamko ponudil za izklicno ceno 1.200 evrov. Med dražitelji je bil tudi eden večjih upnikov – klub mu dolguje čez 110 tisoč evrov - nekdanji igralec Tomaž Razingar, ki pa je po tihem dogovoru, da bo blagovno znamko kupila jeseniška firma Acroni, od dražbe v zadnjem hipu odstopil.

A pričakovanja Jeseničanov se niso uresničila, saj je za blagovno znamko HK Jesenice največ ponudil ljubljanski podjetnik Boris Požeg – in sicer kar 150 tisoč evrov. Požeg: "Za nakup sem se odločil, ker sem ljubitelj hokeja in ker gre za zelo zanimivo blagovno znamko." Izjavil je tudi, da je kot Ljubljančan pripravljen sodelovati pri ponovnem vzponu jeseniškega hokeja, s pripombo "če mi bodo pustili." Požeg je sicer direktor ljubljanskega podjetja za gostinstvo, turizem in proizvodnjo MPB 4, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo sladoledov.

Nove HDD Jesenice upajo na sodelovanje
Na dražbi je bil tudi predsednik sedanjih hokejistov HDD SIJ-Acroni Jesenice, Anže Pogačar: "Za nas je izid dražbe neke vrste šok. Vsi mi cenimo tradicijo jeseniškega hokeja, a tako visokega zneska za blagovno znamko si ne moremo privoščiti. Upam, da bomo z novim lastnikom blagovne znamke lahko sodelovali. Za slovenski hokej je nujno, da imamo dva močna profesionalna kluba – Olimpijo in Jesenice."

Rebolj o prodaji blagovne znamke HK Jesenice