Miha Rebolj zdaj trenira dvakrat tedensko in ob opravljanju predsedniške funkcije klubu HD Jesenice mladi pomaga tudi na ledeni ploskvi. Foto: Marko Kovič
Miha Rebolj zdaj trenira dvakrat tedensko in ob opravljanju predsedniške funkcije klubu HD Jesenice mladi pomaga tudi na ledeni ploskvi. Foto: Marko Kovič

To pravzaprav ne bo pravi večni derbi, saj so Acroni Jesenice lani neslavno propadle. Pod taktirko predsednika Mihe Rebolja, ki pomaga tudi na ledeni ploskvi, so se v polfinale državnega prvenstva prebili fantje iz HD Jesenice mladi, ki jih je okrepilo kar nekaj igralcev Acronija Jesenic, ki si niso uspeli najti novega kluba. Tekmeca se bosta pomerila danes ob 19. uri, povratna tekma pa bo v petek.

Rebolju bo polfinale velik izziv
V vlogi favorita je seveda Olimpija, ki je igrala v Ligi Ebel, vendar je vprašanje, kakšne posledice je pustil daljši premor. "Morda je prav zato razlika zdaj manjša. Glede na pretekle izkušnje bi rekel, da je imel favorit vedno težave s slabšimi moštvi, ki je naredilo vse za presenečenje," je za MMC povedal Miha Rebolj, ki se zelo veseli obeh tekem: "To mi predstavlja velik izziv in pričakujem, da bomo dostojen nasprotnik."

"Vse je mogoče"
V letošnji sezoni dvobojev Jesenic in Olimpije ni bilo, če ne štejemo poletne lige. Na Jesenicah so lačni hokeja. "Želim si polno dvorano. Upam si trditi, da Jeseničani pogrešajo hokej. Verjamem, da nam lahko uspe marsikaj. Vse je mogoče," je optimističen Rebolj. Čeprav zdaj trenira le dvakrat tedensko, bo zelo motiviran, da svoje moštvo popelje v finale.

Mešanica izkušenj in mladosti
Pri HD Jesenice mladi so sestavili ekipo z veterani, ki so bili prej pri Acroni Jesenicah in dodali nekaj članov ekipe U-20. V prvem napadu so Miha Brus, David Sefič in Aleš Remar, v drugem Urban Sodja, Peter Bizalj in Jaka Podrekar. Prvi vratar je Gaber Glavič, rezervni 20-letni Jure Pavlič.

Državno prvenstvo, polfinale, prvi tekmi
Danes ob 19.00 (Bled):
JESENICE MLADI - TELEMACH OLIMPIJA
Povratna tekma bo 29. marca.

Sreda ob 18.00:
TRIGLAV - PLAYBOY SLAVIJA