Luka Kalan je lani igral za mladinsko ekipo Salzburga. Foto: Red Bull
Luka Kalan je lani igral za mladinsko ekipo Salzburga. Foto: Red Bull

Kalan, ki se je kalil tudi na Švedskem v moštvu Mora v ligi do 20 let, je podpisal dveletno pogodbo, Logar pa enoletno, oba pa sta lani igrala za mladinsko ekipo Salzburga. Oba sta člana naših mladih hokejskih reprezentanc, v minuli sezoni sta bila s Salzburgom udeleženca Ruske mladinske lige (MHL), v kateri sta pokazala veliko dobrih predstav. Oba sta prve hokejske korake naredila pri Triglavu v Kranju, Liga Ebel pa bo zanju nov velik izziv.
Lani je v Tivoli prišel Gregor Koblar, ki je odigral zelo dobro sezono, potem ko je prišel iz Salzburga.
Novi trener Olimpije Fabian Dahlem bo vse igralce zbral 28. julija na začetku priprav. 22 domačih hokejistov bo začelo priprave, kmalu pa naj bi se jim pridružili še štirje tujci, dva napadalca, branilec in vratar.
Dahlem: Gledalcev se ne da prelisičiti
"Zahteval bom veliko discipline in borbenosti. Če se igralci borijo, ustavljajo strele nasprotnika, jih bodo na koncu za prizadevanje nagradili tudi gledalci. Vsem nam je v interesu, da bi bile naše tribune bile čim bolj polne. Gledalcev se ne da prelisičiti, zato se moramo prav vsi potruditi in na vsaki tekmi dati svoj maksimum. Gradili bomo na trdni, granitni obrambi s hitrimi prehodi v napad. Naš cilj morajo biti tekme z malo goli," je pojasnil prvi nemški strokovnjak na klopi Olimpije.
Telemach Olimpija bo novo sezono v Ligi Ebel začela 12. septembra v Celovcu.