Aleš Mušič je za člansko moštvo Olimpije debitiral že v sezoni 2000/01, vse od takrat pa je nosilec igre
Aleš Mušič je za člansko moštvo Olimpije debitiral že v sezoni 2000/01, vse od takrat pa je nosilec igre "zmajev". Foto: Aleš Fevžer

Mušič je eden redkih hokejistov, ki je ljubljanskemu moštvu zvest že od malih nog. V zeleno-belem dresu je Ljubljančan odigral že 642 tekem na katerih je dosegel 179 golov in prispeval še 249 podaj (428 točk). S svojimi izkušnjami bo v prihajajoči sezoni Lige Ebel eden izmed nosilcev igre Olimpije, ki mora zaradi hude finančne krize zdaj vse staviti na mlade domače hokejiste.

Upanje na pravo pozitivno pot
Ob novem podpisu pogodbe je 32-letni Mušič za klubsko spletno stran dejal: "Počitnice so bile kar dolge, zato se že veselim novega druženja s soigralci ob začetku nove tekmovalne sezone. Upam in želim, da bi vsi skupaj od igralcev do našega vodstva šli v tej sezoni po pravi pozitivni poti."

Spomladi celo 1. center risov na SP-ju
V lanski za Olimpijo porazni sezoni je Mušič v Ligi Ebel na 49 tekmah prispeval 7 golov in dodal 23 podaj, v končnici slovenskega prvenstva pa je na štirih tekmah dodal 2 gola in tri podaje. Vrhunec za Mušiča je bil brez dvoma nastop v Sočiju, kjer je kot center 4. napada pripomogel k zgodovinskemu 7. mesto na olimpijskih igrah, nato pa se je z risi še veselil vrnitve v elitno divizijo svetovnih prvenstev, pri čemer je v Gojangu prevzel celo vlogo 1. centra (2 gola in podaj na 5 tekmah).

Pogodbi sta za eno leto podaljašala tudi Matej Hočevar in Igor Cvetek.
V preteklih dneh so v Tivoliju že predstavili novega trenerja in nekaj mlajših okrepitev, pri čemer je edini slovenski profesionalni hokejski klub v domovino zvabil predvsem igralce, ki iščejo priložnost v kakovostnem tekmovanju in še nimajo slabih izkušenj z Olimpijo.

Vidmar na preizkušnji pri Robarju
Po devetih sezonah igranja hokeja v Severni Ameriki se v Evropo vrača slovenski branilec Luka Vidmar. Otrok Olimpije je na preizkušnji pri Mladi Boleslavi, za katero bo v češki Extraligi že igral reprezentančni branilec Mitja Robar. 28-letni Vidmar je nazadnje igral v ECHL-ju in na koncu tudi v AHL-u za podružnično moštvo Boston Bruinsov. Mlado Boleslavo sicer vodi nekdanji selektor Slovenije František Vyborny.