Anže Kopitar je izkoristil prednost igralca več. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Kopitar je izkoristil prednost igralca več. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Muršak
Jan Muršak in soigralci so zapravili preveč priložnosti. Foto: www.alesfevzer.com
Ograjenšek: Igra dobra, rezultat pa ni bil v ospredju

Tako Slovenija kot Italija bosta konec tedna lovili uvrstitev na olimpijske igre leta 2018. Slovenci se bodo v Minsku merili s Poljsko, Dansko in Belorusijo. Za izbrance Nika Zupančiča je bila ta tekma edini test med pripravami, ki so jih začeli prejšnji teden.

Zupančič je začel z vratarjem Gašperjem Krošljem, v napadu pa je preizkušal kombinacije Jan Urbas-Anže Kopitar-Žiga Pance, Ken Ograjenšek-Jan Muršak-Miha Verlič, Anže Kuralt-Aleš Mušič-Nik Pem in Žiga Pešut-Marcel Rodman-Robert Sabolič. Branilske pare so sestavljali Sabahudin Kovačević in Jurij Repe, Miha Štebih in Aleš Kranjc, Blaž Gregorc in Mitja Robar ter Žiga Pavlin in Luka Vidmar.

Kopitar unovčil prednost igralca več
V uvodni tretjini je imela Slovenija izrazito premoč, Italijani so prvi strel sprožili šele v 20. minuti, tako da sta bila vratar in obramba brez dela. Najlepše priložnosti so imeli Muršak, Urbas in Ograjenšek. Z nekaj nevarnimi streli se je izkazal tudi Kopitar, Slovenija pa je imela dvakrat igralca več, vendar prednosti ni izkoristila.

Nadaljevanje je bilo podobno, Marcel Rodman in Urbas nista znala ukaniti Frederica Cloutierja, ko sta bila sama pred njim. Kopitar je ob tretjem "power-playu" Slovenije v 27. minuti meril neubranljivo za slovensko vodstvo. Krošelj tudi v nadaljevanju ni imel nobenega dela.

D. Kostner unovčil kazenski strel
V zadnji tretjini je v vrata Slovenije stopil Robert Kristan, razmerje na drugi strani ploskve pa se ni spremenilo. Še vedno so bili Slovenci precej boljši, a so naredili napako in izgubili plošček, Diega Kostnerja pa potem nepravilno ustavili pred golom in Italijan je izkoristil kazenski strel. V naslednji akciji je Slovenija kar dvakrat zadela okvir gola.

Odločitev padla že po desetih sekundah podaljška
Ekipi sta igrali še podaljšek, ki pa se je hitro končal. Simon Kostner je zadel že v deseti sekundi. Po dogovoru selektorjev je sledilo še izvajanje kazenskih strelov, za Slovenijo sta zadela Sabolič in Urbas.
Zupančič prečrtal peterico
Po tekmi z Italijo je selektor Zupančič s širšega seznama črtal peterico, branilca Žigo Pavlina in Klemna Pretnarja ter napadalce Erica Panceta, Andreja Hebarja in Žigo Pešuta.

Pripravljalna tekma, Bled:
SLOVENIJA - ITALIJA
* 1:2 (0:0, 1:0, 0:1)
500; Kopitar 27.; D. Kostner 51./kazenski strel, S. Kostner 61.

* - po podaljšku


Turnir v Minsku,

Četrtek ob 14.00:
SLOVENIJA - POLJSKA
Ob 18.00:
DANSKA - BELORUSIJA

Petek ob 14.00:
SLOVENIJA - DANSKA
Ob 18.00:
BELORUSIJA - POLJSKA

Nedelja ob 12.00:
POLJSKA - DANSKA
Ob 16.00:
BELORUSIJA - SLOVENIJA

Ograjenšek: Igra dobra, rezultat pa ni bil v ospredju