Medveščak je za organizacijo dogodka v Pulju porabil okoli pol milijona evrov. Foto: Rene Mlekuž/Twitter
Medveščak je za organizacijo dogodka v Pulju porabil okoli pol milijona evrov. Foto: Rene Mlekuž/Twitter
Heikki Mälkiä
Heikki Mälkiä se zaveda, da bo treba hitro začeti zbirati točke. V nedeljo v Tivoli prihajajo Orli iz Znojma, ki so v odlični formi. Foto: MMC RTV SLO

Zaradi močnega deževja in vetra je v Pulju zmanjkalo elektrike, zaradi česar so se ugasnili stroji, ki vzdržujejo led. Prišlo je do poškodb ledene ploskve, ki jih zdaj odpravljajo. Predstavniki Medveščaka ne dvomijo, da jim bo uspelo igralno površino ustrezno pripraviti. Da bi kar najbolje ohranili led, bodo hokejisti Medveščaka treninge opravili v Zagrebu.

Zagrebčani bodo v več kot dva tisoč let starem amfiteatru gostili dve tekmi. Poleg obračuna z Ljubljančani bodo v nedeljo v Pulju igrali še z Dunajem.

Kostović komaj čaka na začetek
Hrvati znajo vedno znova poskrbeti za spektakel, saj so v zadnjih sezonah gostili tekme tudi v zagrebški Areni in priredili zimsko klasiko na Šalati. Na obeh prizoriščih so v lanski sezoni ugnali zmaje. Zagrebčani so že danes prišli v Pulj, kjer bodo opravili tudi trening.

"Nikoli se v rednem delu sezone ne pripravljamo na nasprotnika prav posebej, seveda pa vsi vemo, da Olimpija ni dobro začela sezone. Na takem spektaklu bodo dali še nekaj več od sebe, saj nujno potrebujejo točke. Ogledali smo si že fotografije prizorišča in komaj čakamo na začetek," je dejal napadalec Dario Kostović.

Zaigral bo tudi McBride
Ljubljančani so zelo slabo začeli sezono. Najprej so doma izgubili z Dunajem (1:4), nato pa še pri prvakih v Linzu (7:3). Ta teden se je v Tivoli vrnil Brock McBride, ki pa ne bo rešil velikih težav Ljubljančanov v obrambi.

Mälkiä: Samozavest je nizka
"Preporsto smo na uvodnih tekmah prejeli preveč golov z bližine, kar se je nakazovalo že na pripravljalnih tekmah. Samozavest je zelo nizka, saj smo nanizali serijo porazov. Po prejetem zadetku smo v šoku in hitreo prejmemo naslednji gol. Imamo ogromno mladih igralcev, ki se v takih trenutkih ustrašijo novih napak, to pa je vedno najslabše," je povedal trener Heikki Mälkiä.

3. KROG
Petek ob 17.30:

ORLI ZNOJMO - SAPA FEHERVAR

Ob 19.15:
DORNBIRN - LINZ

VSV BELJAK - DUNAJ

SALZBURG - INNSBRUCK

KAC CELOVEC - GRADEC

Ob 21.00 (v puljski Areni):
MEDVEŠČAK - TELEMACH OLIMPIJA

Lestvica:                  *         
VSV BELJAK            2  2 0 0  +7  4
ORLI ZNOJMO           2  2 0 0  +7  4
DUNAJ                 2  2 0 0  +5  4
MEDVEŠČAK             2  1 1 0  +1  3
GRADEC                2  1 1 0   0  3
LINZ                  2  1 0 1  +3  2
SALZBURG              2  1 0 1  -1  2
KAC CELOVEC           2  1 0 1  -4  2
DORNBIRN              2  1 0 1  -5  2
INNSBRUCK             2  0 1 1  -2  1
SAPA FEHERVAR         2  0 0 2  -4  0
TELEMACH OLIMPIJA     2  0 0 2  -7  0
                                     
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih 
    strelih prinaša eno točko