Predsednik Marko Popovič je sklenil dogovor z Ogrizkom. Foto: Telemach Olimpija
Predsednik Marko Popovič je sklenil dogovor z Ogrizkom. Foto: Telemach Olimpija
Aljaž Ogrizek
Ogrizek se je lani vpisal med strelce v Ligi Ebel. Foto: Telemach Olimpija

Prav na zadnji tekmi v Gradcu je dosegel prvi zadetek v Ligi Ebel. V mlajših selekcijah je krilni napadalec nastopal za matični Maribor. Pred sezono 2009/10 se je preselil na Češko, kjer je dve sezoni branil barve mladinskega moštva Olomouc. Iz Moravske se je nato vrnil k lisjakom, v pretekli sezoni pa je uspešno nosil dres Celja. V Ligi INL je bil najučinkovitejši hokejist rumeno-modrih, s 25 doseženimi zadetki pa je bil tudi prvi strelec tekmovanja. S Celjani se je v polfinalu državnega prvenstva srečal z zmaji in bil strelec edinega zadetka Celja v seriji (1:12 in 0:8).

"Zelo vesel sem bil, da me je Olimpija opazila prek lige INL, kjer sem imel zelo dobro sezono. Tako sem nastopil na treh tekmah Lige Ebel, kjer je raven višja. Mislim, da sem se dobro odrezal in dosegel celo gol. Z nastopanjem v ligi bom imel večjo možnost za napredovanje in si morda tudi odprl vrata do članske reprezentance," je poudaril Ogrizek, ki bo nosil dres s številko sedem.

V prihodnjih dneh sledijo novi podpisi slovenskih igralcev, v načrtu so trije tujci. Trener Fabian Dahlem je še v Nemčiji, vsak dan je v stiku s predsednikom Markom Popovičem.