Justin Taylor je z dvema zadetkoma zeleno-belim zagotovil uvrstitev v finale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Justin Taylor je z dvema zadetkoma zeleno-belim zagotovil uvrstitev v finale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
John Hughes
John Hughes je postavil končni izid v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tomi Hafner
Kapetan Tomi Hafner je dosegel dva zadetka in prispeval še podajo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zmaji so po remiju na petkovi tekmi (3:3) tokrat bolj zavzeto začeli srečanje pred 600 gledalci v Tivoliju, a bi jih lisjaki kmalu presenetili že v prvi minuti, ko je Matija Pintarič plošček ustavil s čelado. V drugi minuti je bil blizu zadetka Žiga Pance, a je streljal mimo vrat, John Hughes in Aleš Mušič pa sta v razmiku nekaj sekund v šesti minuti zadela vratnico.

Fraser obnovil poškodbo
V 8. minuti je Sergej Smirnov lepo našel Justina Taylorja, ki je z natančnim strelom ob desni vratnici premagal Jureta Verliča. Le minuto pozneje se je po zmedi pred vrati gostov najbolje znašel Mušič in povišal na 2:0. Že v 14. minuti se je spet poškodoval Jamie Fraser in predčasno končal tekmo.

Tudi v drugi tretjini je bila Olimpija boljši nasprotnik in le prevelikemu zapletanju se mariborski hokejisti lahko zahvalijo, da niso prejeli še kakšnega zadetka več. Najlepši priložnosti so gostitelji zapravili v 25. minuti, ko je bil Taylor sam pred vrati, ter Boštjan Goličič v 28. minuti. Po polovici drugega dela pa so si Mariborčani priigrali dve lepi priložnosti. Najprej je Dejan Žemva v 33. minuti sam pridrsal pred Pintariča, v 35. minuti pa je Jure Miljuš sprožil mimo vrat.

Taylor in Hughes potrdila zmago
V 45. minuti je Mitja Sotlar po podaji Miljuša znižal in Mariborčani so še nekaj naslednjih minut igrali bolj napadalno. Deset minut pred koncem je Taylor ob igralcu več odločil srečanje. Končni izid in uvrstitev v finale DP je po samostojnem prodoru v 57. minuti potrdil Hughes. Razmerje v strelih na vrata je bilo kar 50:23 za Ljubljančane, najboljši igralec pri Mariboru je bil znova vratar Verlič.
Visoka zmaga Jeseničanov
Železarji so imeli po petkovi tekmi v Kranju zalogo treh golov (5:2), že v prvi tretjini srečanja v dvorani Podmežakla pa so praktično razrešili vse dvome o končnem zmagovalcu. Zadela sta Tomi Hafner in Miha Brus. Gostje so le redko prihajali do zaključnih strelov, vratar Michal Fikrt pa ni imel večjih težav. V nadaljevanju so Jeseničani igrali le še toliko, da so mirno in varno pripeljali tekmo do konca. V drugi tretjini sta vodstvo slovenskih prvakov povišala Branislav Bendik in Hafner.

Kranjčani so bili najbližje zadetku po 15 sekundah igre v zadnji tretjini, ko je vratnico zadel napadalec Jernej Vodnov. Za končni rezultat sta poskrbela Bendik s svojim drugim golom na tekmi in Anže Kuralt. Najučinkovitejši igralec tekme je bil domači kapetan Hafner z dvema goloma in podajo.

Bojan Magazin je uspešno opravil svojo prvo nalogo kot novi glavni trener železarjev. Jeseniška ekipa se je z zanesljivo zmago uvrstila v finale, kjer bo branila naslov proti večnemu tekmecu Tilii Olimpiji v dvoboju na tri dobljene tekme.

Polfinale, povratni tekmi:
TILIA OLIMPIJA - Maribor
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
600; Taylor 8., 50., Mušič 9., Hughes 57.; Sotlar 45.

ACRONI JESENICE - Triglav
6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
600; Hafner 5., 24., Brus 11., Bendik 29., 56., Kuralt 51.

Prvi tekmi:
TRIGLAV - ACRONI JESENICE
2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

MARIBOR - TILIA OLIMPIJA
3:3 (1:1, 0:1, 2:1)


Finale, prva tekma, ponedeljek ob 19.15:
TILIA OLIMPIJA - ACRONI JESENICE

Druga tekma, sreda ob 19.15:
ACRONI JESENICE - TILIA OLIMPIJA

Tretja tekma, petek ob 19.15:
TILIA OLIMPIJA - ACRONI JESENICE

Igrali bodo na tri zmage.