Boštjan Groznik (levo) je dosegel edini zadetek Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Boštjan Groznik (levo) je dosegel edini zadetek Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Groznik in Zajc po porazu Olimpije proti Znojmu

V prvi tretjini so dobro zdržali nalete tekmecev, ki so imeli v uvodu dvakrat igralca več na ledu. Ob koncu tretjine pa so zapretili tudi gostitelji in v zadnji minuti nekoliko nepričakovano povedli. Strelec je bil z natančnim strelom s kakšnih petih metrov na veliko veselje navijačev Boštjan Groznik, branilec, ki se zelo redko znajde v takšni vlogi pred vrati tekmecev.

Če bi Olimpija na začetku drugega dela izkoristila katero izmed številnih lepih priložnosti, bi morda mirneje zadihala in s prednostjo pričakala odločilni del tekme. A Žiga Pešut, Nik Pem in Raphael Bussieres so streljali mimo vrat ali pa v čelado vratarja Marka Schwarza. Kazen za neučinkovitost - v tem delu so imeli domači tudi tri "power playe", izkoristili pa niso nobenega - je prišla na polovici tekme, ko so gostje iz ne posebej nevarne akcije premagali Jeffa Frazeeja. Plošček je po strelu Antonina Borute spremenil smer in se odbil v mrežo.

Frazee je bil v glavni vlogi tudi v zadnjem delu, z nekaj vrhunskimi obrambami je obdržal domače nad vodo. Čehi so pritiskali in iskali zmago, a do 56. minute niso našli poti do gola. Tedaj je po podaji z desne strani s strelom pod prečko zadel Marek Biro.
Razmerje v strelih na vrata je bilo 20:39. Ljubljančani so v ključnem delu sezone ostali le s tremi napadi. V kadru je bilo le 17 igralcev in dva vratarja, saj se je med tednom na Jesenice vrnil Sebastjan Hadžič. Precej bolj se pozna odsotnost najboljšega strelca Chrisa Langkowa.

Groznik: To je že končnica za ekipe iz spodnjega dela
"To je bila zelo izenačena tekma. Pozna se, da je vložek velik, to je končnica za ekipe iz spodnjega dela lestvice. Imeli smo kar nekaj priložnosti, da povišamo vodstvo v drugi tretjini, a jih nismo unovčili. Na koncu so to Čehi znali kaznovati. Večkrat bi se morali postaviti pred vrata in pospraviti kakšen odbitek v mrežo. Zdaj imamo le dve tekmi na teden, ritem ni več tako zgoščen kot decembra, zato lahko igramo tudi s tremi napadi," je pojasnil Groznik.

Zajc: Turbulentna sezona pušča posledice
"Nikakor ne moremo biti zadovoljni z izidom, saj smo igrali dobro in si pripravili veliko priložnosti. Odločale so malenkosti, mi smo bili zelo neučinkoviti, tudi v obrambi smo naredili napako pri odločilnem zadetku. Vse skupaj nas je stalo zmage, vsekakor pa nam je ušla točka. To je bil velik napredek v primerjavi s tekmo v petek v Beljaku, ko smo prikazali katastrofalno igro od prve menjave naprej," je dodal trener Bojan Zajc.

"Pri nas je že celotna sezona zelo turbulentna. V zadnjem tednu je bilo sploh pestro, saj sta odšla še dva igralca. Vse to pušča posledice. Moramo ostati osredotočeni vseh 60 minut, če želimo osvojiti kakšno točko. Vsekakor ne želimo končati na zadnjem mestu," je sklenil strateg zeleno-belih.

Naslednjo tekmo bo Olimpija igrala v petek v Szekesfehervarju.
Drugi del, 2. krog, kvalifikacijska skupina:

OLIMPIJA - ORLI ZNOJMO
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
600; Groznik 20.; Boruta 30., Biro 56.
DORNBIRN - GRADEC
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

FEHERVAR - VSV BELJAK
6:2 (3:1, 0:1, 3:0)

Lestvica:              * x             
GRADEC            2  2 0 0 0  +4 10 (4)
VSV BELJAK        2  1 0 0 1  +2  9 (6)
ORLI ZNOJMO       2  2 0 0 0  +5  8 (2)
FEHERVAR          2  1 0 0 1  +1  3 (0)
DORNBIRN          2  0 0 0 2  -5  1 (1)
OLIMPIJA          2  0 0 0 2  -7  0 (0)
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih    
( ) - bonus točke iz prvega dela       



Skupina za razvrstitev:

KAC CELOVEC
- LINZ
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
BOLZANO - SALZBURG
2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
INNSBRUCK - DUNAJ
2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Lestvica:               * x            
DUNAJ              2  1 0 0 1  -3 9 (6)
SALZBURG           1  1 0 0 1  +3 7 (4)
KAC CELOVEC        2  2 0 0 0  +8 6 (0)
LINZ               2  1 0 0 1  -1 5 (2)
BOLZANO            2  0 0 0 2  -5 1 (1)
INNSBRUCK          1  0 0 0 1  -2 0 (0)
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih    
( ) - bonus točke iz prvega dela

Groznik in Zajc po porazu Olimpije proti Znojmu