Rok Tičar je dosegel tretji zadetek za rise. Foto: BoBo
Rok Tičar je dosegel tretji zadetek za rise. Foto: BoBo
Marcel Rodman
Marcel Rodman je povišal na 0:2. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenska zasedba je bolj ali manj že popolna, v strokovnem vodstvu čakajo le še na razplet končnice v Franciji in na Češkem ter na morebitna prihoda Roka Pajiča in Mitje Šivica. Od danes pa je že jasno, da je morebiten prihod slovenskih udeležencev iz Lige NHL, ki je bil že prej bolj teoretične narave, tudi praktično nemogoč, saj sta si tako Detroit Jana Muršaka kot Los Angeles Anžeta Kopitarja zagotovila končnico.

Hrvati niso bili konkurenčni
V vratih je bil prvi dve tretjini ljubljenec občinstva v Domu športov Robert Kristan, na začetku zadnje tretjine je priložnost dobil Gašper Krošelj. Slovenci so bili za dva razreda boljši, na vrata Mateja Tomljenovića so sprožili 41 strelov. Hrvati, ki igrajo v diviziji II (četrta liga), so bili brez naturaliziranih okrepitev popolnoma nemočni.
Trije zadetki v uvodni tretjini
Izbranci Matjaža Kopitarja so povedli že po 60 sekundah, ko je bil natančen Anže Kuralt, podala sta Aleš Mušič in David Rodman. Na 0:2 je povišal Marcel Rodman v 14. minuti, štiri minute pozneje pa je zadel še Rok Tičar. Hrvati ob koncu uvodne tretjine niso izkoristili prednosti dveh igralcev več, na klopi sta bila Tomaž Razingar in Boštjan Goličič.
Poškodba Hočevarja
Štiri sekunde pred koncem druge tretjine je končni izid postavil Goličič. V zadnji tretjini golov ni bilo, zato pa nekaj več izključitev na obeh straneh. Pri Slovencih je tekmo po disciplinski kazni predčasno končal Žiga Pance, zaradi udarca ploščka pa Matej Hočevar.

V soboto ob 19.15 bo v Tivoliju (vstop prost) branil Andrej Hočevar, ki je bil tokrat na tribuni.

Pripravljalna tekma:
HRVAŠKA - SLOVENIJA
0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
2.500; Kuralt 1., M. Rodman 14., Tičar 18., Goličič 40.

Postava Slovenije:
1. napad:
Robar-Gregorc; Tičar-Sabolič-Jeglič
2. napad: Kranjc-Pavlin; Kuralt-Mušič-D. Rodman
3. napad: Tavželj-Kovačevič; M. Rodman-Hebar-Razingar
4. napad: Selan-Dervarič; Ž. Pance-Goličič-Hočevar.

Sobota ob 19.15 (Tivoli):
SLOVENIJA - HRVAŠKA
Vstop je prost!