15. aprila so Jeseničani v Podmežakli osvojili naslov državnih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
15. aprila so Jeseničani v Podmežakli osvojili naslov državnih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Rajsar
Sašo Rajsar je v letošnji sezoni najboljši strelec Jesenic v Ligi INL. Foto: www.alesfevzer.com
Roland Kaspitz
Roland Kaspitz se je izkazal za pravo okrepitev, a profesionalci seveda hočejo tudi pošteno plačilo. Foto: www.alesfevzer.com


Aprila so Jeseničani v finalu državnega prvenstva premagali favorizirano Olimpijo s 3:1 v zmagah. Tudi v letošnji sezoni so v Ligi INL prikazali dobre igre in so na tretjem mestu. Še posebej so se izkazali pred tednom dni, ko so po zaostanku z 0:2 ugnali vodilni Feldkirch s 3:2.
Zaradi težjih poškodb napadalcev Miha Brusa, Davida Sefiča in Urbana Sodje se je v ekipo vrnil dozdajšnji pomočnik glavnega trenerja Anže Terlikar.
Rajsar, Pesjak in Tošič optimisti
"To je lepa priložnost, da drugič v koledarskem letu premagamo Olimpijo in osvojimo novo lovoriko. Prvič se igra za pokal, motivacije zagotovo ne bo manjkalo. Olimpija ima svoje probleme, mi pa jih lahko presenetimo. Na derbijih se vedno zbere veliko gledalcev, nam je seveda lažje igrati pred svojimi navijači. Upam, da se jih znova zbere veliko," je pojasnil najboljši strelec rdečih v Ligi INL Sašo Rajsar.
Miha Pesjak pozna zeleno-bele zelo dobro, saj je še lani igral v Ligi Ebel: "Na finalni tekmi pokala šteje le zmaga. Želimo osvojiti prvo lovoriko v letošnji sezoni. Čaka nas težka tekma, saj Olimpija igra ligo višje, a to ne pomeni, da so nepremagljivi. Lani smo dokazali, da lahko zmagamo v finalu državnega prvenstva. Pričakujem velik boj in našo zmago. Vsi že komaj čakamo to tekmo. Zame je to vedno posebna tekma, saj sem še lani igral pri Olimpiji."
"Imamo priložnost za novo lovoriko. Ključna bo igra v obrambi, kjer ne smemo delati napak. Vsekakor imamo možnosti. Poleti smo odigrali prijateljsko tekmo, a zdaj smo precej bolje pripravljeni. Olimpija je magnet za naše navijače, naša igra v Ligi INL se je tudi dvignila in mislim, da je to najlepše povabilo, da pride veliko število gledalcev," je dodal branilec Luka Tošič.
Dahlem pogreša Chaputa
Trener Olimpije Fabian Dahlem preveč stavi na tujce, zelo je bil razočaran, ker sta ekipo zapustila Stefan Chaput in Guillaume Desbiens.
27-letni Chaput se ni izkazal v zeleno-belem dresu, dosegel je le dva gola in skupno devet točk, a Dahlem ga je vseeno vseskozi zagovarjal. "V napadu imamo velike težave. Odšel je Chaput, ki je znal zadeti ali pa zaposliti soigralca. Zelo se pozna, da je poškodovan Hebar," je pojasnil nemški strateg, ki zelo nerad sliši kakršno koli kritiko in se hitro razburi. Na enomesečno preizkušnjo je prišel Nizozemec Nardo Nagtzaam.
Motiv ne sme biti vprašljiv
"Nikakor ne sme biti težava v motivaciji, vsekakor si fantje vedno želijo premagati Jesenice. Imajo zelo dobro ekipo. Mi imamo zelo naporen ritem treh tekem na teden. Pri nas je le en pravi tujec, to je vratar Roy, ki je res sijajen. Na vseh preostalih položajih sta moštvi primerljivi," je poudaril Dahlem, ki avstrijskih hokejistov ne šteje za tujce, saj je to njihova liga. V finalu pokala bodo tudi vsi trije Avstrijci igrali zelo pomembno vlogo. Roland Kaspitz, ki se je najbolj izkazal izmed vseh, je že potožil zaradi težav z zamujanjem izplačil.
Le en gol v zadnjih 265 minutah
Olimpija je na zadnjih štirih tekmah zadela le enkrat, v nedeljo je povratnik po poškodbi Žiga Pešut zatresel mrežo Gradca. Zmaji so bili boljši tekmec, imeli so več strelov (26:37), a pozna se, da manjka izraziti strelec. Veliko napako si je privoščil vratar Olivier Roy, Matthew Fornataro je prestregel njegovo podajo in plošček poslal v prazna ljubljanska vrata.
Ritem v Ligi Ebel se bo le še stopnjeval, saj so med prazniki tekme na sporedu vsak drugi dan. "O kakšnih novih okrepitvah je nesmiselno govoriti, saj je treba najprej urediti, da bodo igralci dobili plače. Porazi niso zabavni. Vsekakor bi potrebovali dva igralca, ki sta spretna pred vrati nasprotnika," je še dodal Dahlem, ki ima še vedno podporo predsednika Marka Popoviča, čeprav se je tudi število njegovih kritikov v Tivoliju zelo povečalo.