Matjaž Rakovec bo predsednik Hokejske zveze Slovenije še vse do leta 2018. Foto: HZS
Matjaž Rakovec bo predsednik Hokejske zveze Slovenije še vse do leta 2018. Foto: HZS
Hokejisti v Sočiju
15 reprezentantov Slovenije je igralo v finalih različnih lig, od tega jih je deset tudi slavilo zmago, kar je še en pokazatelj vse večjih uspehov risov. Foto: STA
Rakovec še štiri leta na čelu HZS-ja

Rakovec predsedniško funkcijo opravlja od oktobra 2010, leta 2011 pa je uspešno prestal tudi zaupnico na izredni seji HZS-ja. To so takratni nasprotniki, zbrani okoli nekdanjega predsednika Ernesta Aljančiča ml., zahtevali zaradi domnevnih nepravilnosti pri potrjevanju njegovega mandata, a niso dobili dovolj podpore.

Veliki cilj - vnovič na ZOI s Kopitarjem
"Cilji so resda zelo ambiciozni, a take si je treba zastaviti. Le tako lahko pridemo do rezultatov, ki smo jih v zadnjem času dosegli. Med cilji so uvrstitev na OI 2018 z Matjažem Kopitarjem, kjer je cilj ponovitev sedmega mesta iz Sočija. Merimo tudi na to, da bi bila moška reprezentanca stalni član elitne skupine svetovnega hokeja in osvojila vsaj eno osmo mesto na svetovnih prvenstvih elite," je o nekaterih ciljih spregovoril Rakovec ter se ozrl tudi na druge usmeritve.

"Ključnega pomena bo tudi bela knjiga, ki bo urejala različna področja. Od stroke, infrastrukture, razvoja in tako naprej," je po koncu skupščine dejal Rakovec in dodal, da je cilj tudi državno prvenstvo s sedmimi ekipami, povečanje igralcev hokeja za 20 odstotkov, vrnitev hokeja na televizijo ter utrditi hokej kot enega treh najbolj priljubljenih v Sloveniji.

Še vedno milijon evrov dolga
HZS, ki je izvolila tudi podpredsednika, to sta postala Igor Angelovski in Marko Popovič, ter člane predsedstva, ki so Jure Cekuta, Dejan Kontrec, Emilijan Pavlin, Branko Tosič, Tilen Zugwitz in Gorazd Drinovec, sicer načrtuje približno 1,4 milijona evrov prihodkov in 160.000 evrov dobička za sanacijo negativnega društvenega sklada (dolg tega znaša približno milijon evrov), proračun zveze pa bo znašal približno 1,5 milijona evrov.

HDD Jesenice uradno novi član HZS-ja
Na tokratni skupščini so prav tako medse sprejeli novega člana, in sicer Hokejsko drsalno društvo Jesenice. Kakšna bo dejanska usoda tega društva, bo sicer znano najpozneje do 10. julija, ko bo na sporedu občni zbor. Želja tega društva je igranje v razširjeni avstrijski ligi INL, a za udeležbo potrebuje 250.000 evrov, pri čemer so na ponedeljkovi okrogli mizi potrdili, da so doslej zbrali približno petino tega zneska.

V pričakovanju podpisa Matjaža Kopitarja
Nov predsedniški mandat Rakovca je bil tudi eden izmed pogojev selektorja Matjaža Kopitarja za nadaljnje delo z risi, za katerimi je zgodovinsko leto: 7. mesto in četrtfinale na olimpijskih igrah v Sočiju ter vnovična vrnitev v elitno divizijo svetovnih prvenstev IIHF-a. Matjaž Kopitar ima že ponujeno novo pogodbo, ki jo bo po uspešni skupščini predvidoma podpisal že v prihodnjih dneh.

Rakovec še štiri leta na čelu HZS-ja