Henrik Lundqvist je zaprl vse poti do svoje mreže. Foto: EPA
Henrik Lundqvist je zaprl vse poti do svoje mreže. Foto: EPA

30-letni švedski vratar je ustavil 21 strelov in ostal nepremagan petič v končnici, drugič v letošnji. Rangersom se ni poznala utrujenost po nedeljski odločilni polfinalni tekmi proti Washingtonu. "Ne vem, od kod vam vse te stvari o utrujenosti. Če bi bili utrujeni v odločilnem delu sezone, bi bilo nekaj narobe. Igrali bomo še en mesec. O tem me sploh ne sprašujte več ," je povedal trener Rangersov John Tortorella.
Še nobeno moštvo, ki je v prvih dveh krogih igralo sedem tekem, ni osvojilo Stanleyjevega pokala. Rangersi so odločeni, da bodo prvi.

Martina Brodeurja (25 obramb) je v 53. sekundi zadnje tretjine prvi premagal Dan Girardi. Vodstvo je enajst minut pozneje ob številčni premoči povišal Chris Kreider, piko na i pa je v 59. minuti postavil Artem Anisimov.

Rangersi igrajo prvi konferenčni finale po letu 1997. Naslov so nazadnje osvojili leta 1994, ko so v sedmih tekmah premagali prav New Jersey in takrat 22-letnega Brodeurja.

V noči na sredo bosta drugo tekmo finala Zahodne konference odigrala Phoenix in Los Angeles. Kralji so prvi obračun dobili s 4:2. Dvoboj se bo začel v sredo ob 3.00.

NY RANGERS (1) - NEW JERSEY (6)
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Girardi 41., Kreider 53., Anisimov 59.

Obrambe: Lundqvist 21; Brodeur 25.