Hokejisti Salzburga so v letošnji sezoni upravičili vlogo favoritov v Ligi Ebel. Foto: MMC RTV SLO
Hokejisti Salzburga so v letošnji sezoni upravičili vlogo favoritov v Ligi Ebel. Foto: MMC RTV SLO


Za Salzburžane je to šesto zmagoslavje v razširjenem avstrijskem prvenstvu po letih 2007, 2008, 2010, 2011 in 2015. Salzburg je sicer že z uvrstitvijo v finale postal avstrijski prvak, saj v finalu ni imel tekmeca iz svoje države. V polfinalu so branilci lovorike premagali VSV Beljak, ekipa iz Znojma je odpravila Linz.
Pred 4.050 gledalci so izbranci Daniela Ratuschnyja povedli v 11. minuti, ko je ob prednosti igralca več z izjemnim strelom z leve strani mrežo razparal Brian Fahey. Plošček je s hitrostjo 150 km/h strgal mrežo in končal za vrati, sodniki pa so zadetek priznali šele po večminutnem ogledu posnetka. Dve minuti pred koncem uvodne tretjine so izenačil Martin Podešva po podaji Radeka Čipa. 90 sekund zatem je David Bartoš prišel sam pred vratrja Juusa Riksmana in podal do Jirija Berouna, ki je zatresel prazno mrežo.
Izenačil je Brett Sterling že v 55. sekundi druge tretjine, potem ko je vratarju Janu Lukašu plošček ušel med nogama v mrežo. V 38. minuti so gostje pozabili na Coreyja Trivina, ki se je vrnbil s klopi za kaznovane in podal do Jana Latnnerja, ki je z bližine zadel za 3:2. Ryan Duncan je odgovoril le 35 sekund zatem, ko je z natančnim strelom pod prečko izid poravnal na 3:3.
Odločilni zadetek je v 49. minuti ob "power playu" z modre črte dosegel Zdenek Kutlak. Do konca srečanja so skušali Čehi priti do izenačenja, Lukaš je dve minuti pred koncem zapustil vrata, a rdeči biki so zdržali in veselili novega naslova.

Finale, šesta tekma:
Orli Znojmo - SALZBURG 2:4
3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
4.050; Podešva 18., Beroun 19., Lattner 38.; Fahey 11., Sterling 21., Duncan 39., Kutlak 48.

V krepkem tisku je stanje v zmagah. Igrali so na štiri zmage.