Slovenija se v elitni diviziji svetovnega hokeja ni obdržala že vse od leta 2005, od takrat pa so ekspresno izpadli že v zadnjih petih poskusih. Foto: EPA
Slovenija se v elitni diviziji svetovnega hokeja ni obdržala že vse od leta 2005, od takrat pa so ekspresno izpadli že v zadnjih petih poskusih. Foto: EPA

Slovenska hokejska reprezentanca bo maja naslednje leto na prvenstvu elite, ki ga bosta gostili Nemčija in Francija, igrali v Parizu, prireditelji pa so objavili dokončni razpored tekem.

Na SP se bo mislilo šele po Minsku
Slovenija bo za uvod v predtekmovalni skupini B igrala 6. maja s Švico, že dan kasneje pa s Kanado. Po dnevu premora zaporedoma z Norveško in Finsko. Po drugem dnevu predaha sledi Češka in Belorusija, čisto za konec predtekmovanja pa še gostiteljica Francija.

Četo Nika Zupančiča tako čaka težko delo v boju za načrtovani obstanek. Na začetku so obračuni z velesilami, na koncu pa dvoboja za obstanek. Najboljše slovenske hokejiste sicer že v kratkem čaka veliki izziv - olimpijske kvalifikacije v Minsku med 1. in 4. septembrom.

Prva skupina in zaključni boji v Köln
SP 2017 bosta gostila Pariz in Köln, potekal pa bo med 5. in 21. majem 2017. V Kölnu bodo v skupini A nastopale ekipe ZDA, Švedske, Slovaške, Nemčije, Latvije, Danske in Italije. Kölnska Lanxess Arena pa bo gostila tudi dve četrtfinalni tekmi, obe polfinali ter oba končna obračuna za medalje. V Parizu bodo hokejisti igrali v dvorani AccorHotels Arena (Bercy), v kateri bosta ob tekmah skupine B še dve četrtfinalni tekmi.

Razpored tekem Slovenije:
Sobota, 6. maja, ob 12.15:
Švica - Slovenija

Nedelja, 7. maja, ob 12.15:
Slovenija - Kanada

Torek, 9. maja, ob 16.15:
Slovenija - Norveška

Sreda, 10. maja, ob 20.15
Finska - Slovenija

Petek, 12. maja ob 16.15:
Češka - Slovenija

Sobota, 13. maj, ob 16.15:
Belorusija - Slovenija

Ponedeljek, 15. maja, ob 20.15:
Francija - Slovenija