Na seznamu sta tako branilec Klemen Pretnar kot vratar Gašper Krošelj. Foto: Reuters
Na seznamu sta tako branilec Klemen Pretnar kot vratar Gašper Krošelj. Foto: Reuters

Selektor Ivo Jan se je ob tokratnem zboru odločil, da bo preizkusil več mlajših igralcev, ki bodo tako imeli možnost pridobiti dragocene izkušnje. Na seznamu za turnir v Minsku tako ni prekaljenih Jana Muršaka, Jana Urbasa, Sabahudina Kovačevića.

Slovenska selekcija se bo novembra udeležila mednarodnega turnirja iz niza hokejskega izziva, Euro Ice Hockey Challenge – EIHC, v Belorusiji. Turnir bo od 8. do 10. novembra v Minsku, na njem pa se bodo pomerile reprezentance Belorusije, Francije, Latvije in Slovenije.

Reprezentantje se bodo zbrali v ponedeljek, 5. novembra. Novembrski turnir članske izbrane vrste sodi v sklop štiriletnega dogovora Hokejske zveze Slovenije o medsebojnem sodelovanju z belorusko, francosko in latvijsko krovno hokejsko organizacijo.

Slovenski hokejisti se bodo v Minsku najprej pomerili z Latvijci, nato bo sledil obračun z domačini in za konec še s Francozi.

Seznam igralcev za turnir v Minsku:
- vratarji: Gašper Krošelj, Luka Gračnar, Matija Pintarič;
- branilci: Blaž Gregorc, Aleksander Magovac, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Jurij Repe, Miha Štebih;
- napadalci: Tadej Čimžar, Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Luka Kalan, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Aleš Mušič, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Nik Pem, Anže Ropret, Nik Simšič, Jure Sotlar;
- rezerve: Rok Stojanovič, Mark Čepon, Gal Koren, Maks Selan, Miha Zajc.