Robert Sabolič je v 13. minuti poskrbel za vodstvo risov. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Sabolič je v 13. minuti poskrbel za vodstvo risov. Foto: www.alesfevzer.com
Risi v Innsbrucku visoko ugnali Avstrijce

Strahovi, da se bo v slovenski reprezentanci poznalo nekaj odsotnih igralcev (Blaž Gregorc in Jan Urbas) ter pozen prihod adutov iz Slovana Roka Tičarja in Žige Jegliča, je bil odveč. Slovenci so začeli poletno, tudi zamenjave, ki jih je selektor Nik Zupančič vpoklical tik pred odhodom na Tirolsko, so se v ekipo lepo vklopile.
Sabolič in Ograjenšek načela Avstrijce
Risi so povedli v 13. minuti, ko je Jeglič pred vrati lepo našel Roberta Saboliča, ki je z bekhendom poslal plošček pod prečko. Tri minute zatem so Avstrijci z vsemi petimi hokejisti preveč mislili na napad in Slovenci so izvedli šolski protinapad. Tičar, Miha Verlič in Ken Ograjenšek so prišli sami pred Davida Kickerta, ki je bil nemočen.
Prava mojstrovina Koblarja
V 22. minuti je Kickert še odbil strel Ograjenška, Verlič pa je odbiti plošček poslal za njegov hrbet. Dve minuti zatem je Gregor Koblar po sijajni samostojni akciji povišal na 0:4, potem ko je krenil s svoje polovice ledene ploskve. Po pol ure igre je Klemen Pretnar nakazal pravi polom Avstrije z natančnim strelom pod prečko.
Avstrija je takrat zamenjala vratarja, namesto Kickerta je med vratnici stopil David Madlener. V 33. minuti je Manuel Geier z bližine ukanil Matijo Pintariča, a je že dve minuti zatem Nik Pem po podaji Maksa Selana povišal na 1:6.
Hofer malce ublažil poraz
Zadnjih 20 minut je bilo le še formalnost. V 42. minuti je ob prednosti igralca več končni izid postavil Fabio Hofer, a to ni izboljšalo vtisa pri gostiteljih.

V petek s Francozi
Slovenci se bodo v petek ob 16.30 srečali s Francozi, v soboto pa jih ob 12.30 čaka še tekma s Slovaško.

1. krog:
AVSTRIJA - SLOVENIJA
2:6 (0:2, 1:4, 1:0)
700; M. Geier 33., Hofer 42.; Sabolič 13., Ograjenšek 16., Verlič 22., Koblar 24., Pretnar 30., Pem 35.

FRANCIJA - SLOVAŠKA B
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Berthon 16.; Kudrna 38., Galamboš 46.


2. krog, petek ob 16.30:
SLOVENIJA - FRANCIJA

Ob 20.20:
AVSTRIJA - SLOVAŠKA B

3. krog, sobota ob 12.30:
SLOVAŠKA B - SLOVENIJA

Ob 16.00:
AVSTRIJA - FRANCIJA

Risi v Innsbrucku visoko ugnali Avstrijce