Slovenske hokejistke so na drugi tekmi premagale reprezentantke Južne Koreje. Foto: HZS
Slovenske hokejistke so na drugi tekmi premagale reprezentantke Južne Koreje. Foto: HZS

Slovenska ženska reprezentanca je Južno Korejo premagala na prav vsakem dvoboju do zdaj. Tokrat so izbranke Franca Ferjaniča povedle z golom z igralko več na sredini druge tretjine, ko se je med strelke vpisala Pia Pren.

Na izenačeni tekmi se je v slovenski obrambi izkazala vratarka Hedvika Korbar. V zadnji tretjini so Korejke pritiskale, a so se Slovenke ubranile tudi z dvema igralkama manj, zmago pa je ob koncu potrdila Ana Pršina.

V igri za naslednji krog kvalifikacij
Slovenke so v četrtek po kazenskih strelih izgubile proti Poljakinjam s 3:4, a po današnji zmagi pred zadnjo tekmo v nedeljo z Nizozemsko še vedno ostajajo v igri za naslednji krog kvalifikacij v Šanghaju.
Prvouvrščena ekipa na turnirju se bo uvrstila na naslednjo stopnjo kvalifikacij, na turnir v Šanghaju na začetku novembra, kamor so že uvrščene Kitajska, Francija in Velika Britanija. Iz te skupine le prvo mesto vodi v nadaljevanje kvalifikacij, tako kot iz druge predkvalifikacijske skupine v Barceloni, kjer se bodo sredi oktobra merile Španke, Madžarke, Danke in Hrvatice.