Henrik Lundqvist je bil nerešljiva uganka za domače hokejiste. Foto: Reuters
Henrik Lundqvist je bil nerešljiva uganka za domače hokejiste. Foto: Reuters
Rick Nash
Rick Nash se je dvakrat vpisal med strelce. Foto: Reuters

e NHL med Tampo in New York Rangersi je izenačena na 2:2. Gostje so četrto tekmo dobili s kar 5:1.

Izvrsten je bil v vratih New Yorka Henrik Lundqvist,ki je zbral 38 obramb, na drugi strani je Ben Bishop zaustavil kar polovico strelov manj. "Po dveh zaporednih porazih, ko prejmeš veliko golov, se normalno ne počutiš dobro. Hodiš okoli in veliko stvari se ti plete po glavi. Odličen občutek je, ko se vrneš s tako tekmo. Pomaga, če imaš okoli sebe veliko ljudi, ki te podpirajo in ti dajejo dobre nasvete, kot recimo, kako iti naprej in kako pristopiti k taki tekmi, kot je bila ta. Še posebej, ko sem pod takim pritiskom, mi veliko pomeni, da imam nekoga, ki je na voljo za pogovor in mi daje tudi napotke," je povedal švedski vratar.

Nash dosegel dva zadetka
Gostje so povedli slabe tri minute pred koncem prve tretjine, ko je Kevin Hayes z natančno podajo v protinapadu zaposlil Ricka Nasha, ta pa je potem lepo preigral Bishopa. Po dobri polovici tekme je Tampa izenačila. Strelec je bil kapetan Steven Stamkos. Manj kot pet minut pozneje pa so bili Rangersi znova v vodstvu. Za svojimi vrati so gostitelji prehitro izgubili ploščico, ki je lepo zakrožila med newyorškimi hokejisti, nato pa jo je Chris Kreider poslal v mrežo.

Dobro minuto za tem so gostje povišali prednost. Prvič se je v končnici med strelce vpisal Keith Yandle,ki je streljal povsem z desne z modre črte, ploščica pa je v nogo zadela Victorja Hedmana in presenetila Bishopa. Po petih minutah zadnjega dela tekme so Rangersi izkoristili številčno prednost. Strelski post je s prvim zadetkom v letošnji končnici prekinil Martin St. Louis. Končni izid je ob igralcu več z drugim zadetkom na tekmi postavil Nash, ki je po poskusu Yandla pred vrati plošček le zbezal za hrbet Bishopa.

VZHOD, finale:
TAMPA BAY - NY RANGERS 2:2
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Stamkos 32.; Nash 18., 52., Kreider 36., Yandle 38., St. Louis 46.

Obrambe: Bishop 19; Lundqvist 38.


ZAHOD, finale, sobota:
CHICAGO - ANAHEIM 1:2


V odebeljenem tisku je izid v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.