Jerry Kuhn je bil nezbran pri prvem golu Dunaja, za vse drugo pa si zasluži pozitivno oceno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jerry Kuhn je bil nezbran pri prvem golu Dunaja, za vse drugo pa si zasluži pozitivno oceno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrew Thomas
Andrew Thomas je bil največje razočaranje četrtkovega večera v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Benoit Gratton in Jamie Fraser
Benoit Gratton in Jamie Fraser sta blestela na uvodu v sezono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dunaj za uvod odnesel točki iz Tivolija

Heikki Mälkiä je stavil na prvi napad Chris D'Alvise-Alexandre Imbeault-Scott Freeman, ki pa se nikakor ni izkazal. Še posebej ga je lomil branilec Andrew Thomas, ki je bil na ledu pri treh prejetih zadetkih, tudi nekdanji igralec Vancouvra Patrick Coulombe je daleč od vrhunske forme. Vsi skupaj so bili na ledu preveč časa, tudi ob vseh "power playih", ki so bili zelo slabi.

Vratar Jerry Kuhn je v 13. minuti prejel zadetek s polovice igrišča, a se je nato nekajkrat izkazal z izvrstnimi obrambami in preprečil še precej višji poraz. Capitalsi so bili precej boljši v drugi in tretji tretjini, zlata naveza Benoit Gratton-Francois Fortier je znova blestela, trener Tommy Samuelsson pa je bil po tekmi zelo dobre volje.

Sledita težki gostovanji v Linzu in Pulju
Ljubljančani so izgubili osem od devetih pripravljalnih tekem, s tako igro pa bo minilo še kar nekaj časa, da bodo sploh osvojili prvo točko v Ligi Ebel, saj v nedeljo gostujejo pri prvakih v Linzu, prihodnji petek pa je na vrsti spektakel proti Medveščaku v puljski Areni.

Mušič: To ni bila predstava na visoki ravni
"Začeli smo dobro. Po prejetem zadetku smo zelo padli, skušali smo priti nazaj v igro, a nam igra ni stekla. Tudi Dunaj je bil daleč od prave forme, to ni bila predstava na visoki ravni. Znova smo prejeli zadetke iz bližine, treba bo še zelo garati na treningu, da bomo odpravili te napake. Dunaj igra zelo agresivno ob igralcu manj, v njihovi tretjini smo se tudi ob "power playu" izgubili," je poudaril kapetan Aleš Mušič.

"Na pripravljalnih tekmah smo začeli precej slabše kot tokrat, zato mislim, da smo vseeno naredili korak naprej. Trener je uporabljal vse štiri napade, nismo utrujeni, v prihodnje si moramo bolj pomagati. V nedeljo nas čaka gostovanje pri prvakih, treba bo popraviti napake pred našim golom," je še dodal Mušič.

Ponavljali so napake s pripravljalnih tekem
Žiga Pance
je v peti minuti dosegel vodilni zadetek za zmaje, ki so po sijajnem uvodu popolnoma popustili. "V prvi tretjini smo prikazali dobro igro, nato pa smo padli v igri. Skušali smo držati stik z Dunajčani, ustavilo se je pri izidu 1:2. Ponavljali smo napake s pripravljalnih tekem, predvsem v obrambni tretjini smo jih naredili preveč. Zdaj nas čaka veliko dela na treningih, da bi že v nedeljo v Linzu prikazali pravo igro. Treba bo igrati agresivneje, čakali bomo na priložnost v protinapadu," je pojasnil Žiga Pance.

Mälkiä: Dunaj je bil preprosto fizično močnejši
Trener Mälkiä je privrženec igre na telo in ima zelo napadalni pristop, brez prave obrambe pa uspeha v Ligi Ebel ni. Vse izhaja iz trdne obrambe, zeleno-beli pa imajo pred svojimi vrati prepih. "V uvodnih desetih minutah sem bil zelo zadovoljen, nato pa smo prejeli poceni zadetek in psihično smo povsem padli. Dunaj je bil preprosto fizično močnejši, to se je pokazalo pred vrati. Imamo zelo mlado ekipo, ki se mora še naučiti, kako biti agresiven pred vrati. Na enostaven način so dosegali gole. Ni bilo vse slabo, a treba se bo še zelo izboljšati," je poudaril finski strateg, ki ima s svojim predhodnikom Hannujem Järvenpääjem skupnega le to, da prihaja iz iste države.

Järvenpää jo je po sijajni sezoni 'popihal' v Beljak, s seboj je odpeljal pet zelo kakovostnih igralcev, v Tivoliju pa se napoveduje težka sezona. Lani so Ljubljančani sezono začeli s tremi zmagami in bili vodilni na lestvici, letos bi lahko bila zgodba prav nasprotna.

Dunaj za uvod odnesel točki iz Tivolija