Robert Sabolič se je udomačil v Pragi, po koncu sezone v Extraligi pa ga maja na Češkem čaka še SP, kjer pa bodo
Robert Sabolič se je udomačil v Pragi, po koncu sezone v Extraligi pa ga maja na Češkem čaka še SP, kjer pa bodo "risi" igrali v Ostravi. Foto: Reuters

Slovenski hokejski reprezentant in član udarnega napada z Rokom Tičarjem in Žigom Jegličem je lani poleti kot nemški prvak prestopil k ugledni Sparti. Na 39 tekmah češkega prvenstva je dosegel 10 golov in prispeval 12 podaj, s čimer je sedmi najučinkovitejši igralec moštva. V hokejski ligi prvakov je na 8 tekmah dodal še 2 gola in podajo. Sparta sicer kroji vrh lige in trenutno zaseda 3. mesto.

Prevzet s tradicijo in ponosom Sparte
"Nikjer drugje v ligi se ne čuti takšne tradicije in ponosa kot prav pri Sparti. Veseli me, da bomo s klubom, pri katerem sem zadovoljen, nadaljevali sodelovanje,"
je ob podaljšanju pogodbe za klubsko spletno stran povedal 26-letni Jeseničan, ki je v tujini v preteklosti igral še za Sodertalje na Švedskem in Poprad na Slovaškem.

"Odločili smo se, da podaljšamo sodelovanje še za dve leti. V naših očeh je izpolnil pričakovanja za kakovostnega tujega igralca in smo zadovoljni z njim," je iz vodstva kluba odločitev komentiral športni direktor Patrik Martinec, ki je Saboliča še posebej pohvalil, ker se pri sporazumevanju na ledu in v slačilnici tako hitro prevzel češčino.