Robert Sabolič je dosegel že drugi zadetek v letošnji končnici. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Sabolič je dosegel že drugi zadetek v letošnji končnici. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
vratar Robert Kristan (Slovenija)
Robert Kristan je po odličnem rednem delu v finalu na sedmih tekmah prejel 19 golov, sezono pa je sklenil z 9 "shutouti" in GAA 2,16 na 59 tekmah. Foto: Reuters

Gostje so začeli sijajno, Jean-Francois Boucher je zadel že v 5. minuti, a je Chris Minard izenačil 32 sekund zatem. Minuto pred koncem druge tretjine je Derek Hahn zadel za novo vodstvo Ingolstadta. Sabolič je v 56. minuti povišal na 1:3, Patrick Köppchen pa je 28 sekund pred koncem zatresel prazno mrežo. Na tribuni je za domače morske pse navijal tudi nogometaš Arsenala Lukas Podolski.

Kateri slovenski par bo nemški prvak?
Četrta tekma bo že v torek v Ingolstadtu, za naslov so potrebne štiri zmage. Ingolstadt s Saboličem in Žigo Jegličem, po izločitvi favoriziranih ekip Eisbären Berlin in Hamburg Freezers, računa na izenačenje. Köln z Rokom Tičarjem in Alešem Kranjcem medtem še naprej ostaja favorit za naslov prvaka Nemčije.

Na ključni tekmi Kristan ni zdržal
Na Slovaškem se je medtem odigrala zadnja, 7., tekma finala, v katerem je imel vidno vlogo Robert Kristan, ki je s svojimi obrambami tudi omogočil Nitri trikratno izenačenje finalne serije proti Košicam. A zadnja beseda in naslov prvaka je pripadel Košicam, ki so s kar 6:0 dobile odločilno tekmo, pri čemer je bil Kristan zamenjan v 32. minuti po petem prejetem golu, ko je bilo jasno, da Nitra ne bo osvojila prvega naslova slovaškega prvaka.

Omenjeno peterico še kako pogrešajo "risi" na SP-ju v Južni Koreji, ob njih pa manjkata še dva branilca. Klemen Pretnar je poškodovan, medtem ko Sabahudin Kovačević igra finale druge ruske lige VHL, kjer s klubom Sariarka Karaganda iz Kazahstana po dveh gostujočih tekmah pri Rubin Tjumnu drži izid 1:1.