Veselje Tomaša Hertla po odločilnem zadetku v Las Vegasu. Vegas je sicer na tekmi sprožil kar 30 strelov več kot San Jose (59:29). Foto: Reuters
Veselje Tomaša Hertla po odločilnem zadetku v Las Vegasu. Vegas je sicer na tekmi sprožil kar 30 strelov več kot San Jose (59:29). Foto: Reuters

Tudi na Vzhodu tekma med Torontom in Bostonom še ni dala potnika v konferenčni polfinale. Bruinsi so v gosteh zmagali s 4:2 in izsilili odločilno sedmo srečanje.

Ko sem dobil plošček, sem bil že zelo utrujen. Najprej sem ga hotel le poslati na drugo polovico igrišča in oditi na zamenjavo. Potem pa sem nenadoma videl odprt prostor. Naredil sem nekaj korakov in sprožil na gol. Mogoče je obrambni igralec Vegasa Shea Theodore malo preusmeril strel, vendar če ne poskusiš, ne boš nikoli zadel. Tokrat se je izšlo na najboljši mogoč način.

Tomaš Hertl

Hertl je v Las Vegasu odločilni gol dosegel v 12. minuti drugega podaljška, ko je na klopi za kaznovane igralce sedel Barclay Goodrow. To je sploh prvi gol z igralcem manj v zgodovini Lige NHL na tekmi, na kateri so igrali več kot en podaljšek! Gostje se za zmago lahko zahvalijo tudi vratarju Martinu Jonesu, ki je zbral kar 58 obramb, največ v zgodovini kluba. Jones je imel do zdaj rekord 48 obramb. Sedma tekma bo v noči na sredo v San Joseju.

Sharksi so sicer povedli devet sekund pred koncem prve tretjine, ko je četrtič v končnici zadel Logan Couture. V 32. minuti je izenačil Jonathan Marchessault, med strelce se je vpisal na tretji tekmi zapored. V zadnji tretjini je bilo razmerje v strelih 17:4 za Vegas, ki pa ni uspel še enkrat zatresti mreže.

V prvem podaljšku sta imeli obe moštvi priložnosti za zmago, a sta oba vratarja znova ostala nepremagana. Domači so nato v drugem podaljšku spet imeli več od igre in sprožili osem strelov, vendar bili nato za neučinkovitost kaznovani že ob prvem strelu San Joseja.

Bo sedma tekma znova usodna za Toronto?
Boston je v Torontu v prvi tretjini po zaostanku dosegel dva zadetka z igralcem več, v 28. minuti pa je na 3:1 povišal Jake DeBrusk. Po znižanju na 3:2 je zmagovalca v 59. minuti s svojim drugim golom na tekmi (v prazno mrežo) dokončno odločil Brad Marchand.

Bruinsi so zadnji dve seriji proti Maple Leafsom, vključno z lansko v 1. krogu, v svoj prid odločili na sedmih tekmah. Novo priložnost za to bodo imeli v torek zvečer. Toronto na napredovanje v končnici čaka vse od leta 2004.

Vzhod, 1. krog:
TORONTO - BOSTON 3:3
2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Rielly 10., Matthews 45.; Marchand 12., 59., Krug 18., DeBrusk 28.

Obrambe: Andersen 37; Rask 22.

Ponedeljek:
CAROLINA - WASHINGTON 2:3

Že odigrano:
COLUMBUS - Tampa Bay 4:0

Pittsburgh - NY ISLANDERS 0:4


Zahod, 1. krog:
VEGAS - SAN JOSE 3:3
1:2 (0:1, 1:0, 0:0) - v drugem podaljšku
Marchessault 32.; Couture 20., Hertl 92.

Obrambe: Fleury 27; Jones 58.

Ponedeljek:
DALLAS - NASHVILLE 3:2

Že odigrano:
ST. LOUIS - Winnipeg 4:2

Calgary - COLORADO 1:4

V odebeljenem tisku so izidi v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.