Jure Dolinšek je dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO
Jure Dolinšek je dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO

Jeseničani so si nastop v končnici priborili kot zadnji v dodatnih kvalifikacijah, ko so po dveh podaljških premagali Kaltern. Gardena pa je lahko kot najboljša ekipa po dveh delih sezone prva izbirala tekmeca v četrtfinalu in se odločila za dvoboj z Jeseničani.

Gardena dvakrat vodila
V 3. minuti so gostje povedli, zadel je Fabio Kostner. Železarji so izenačili pet minut zatem, ko je 500 gledalcev na noge spravil Jure Dolinšek. Ko je dve minuti pred koncem prve tretjine na kazenski klopi sedel Miha Brus, je prednost igralca več unovčil Ruppert Stampfer.

V 26. minuti so imeli Gorenjci "power play", znova je bil natančen Dolinšek. Odločitev je padla šest minut pred koncem, ko je David Sefić izkoristil prednost dveh igralcev več. Vratar Gardene Mark Demetz je v zadnji minuti zapustil gol, a do izenačenja ni prišlo.

Četrta tekma v nedeljo v Podmežakli
Na prvih dveh tekmah v gosteh so Jeseničani konec prejšnjega tedna doživeli dva poraza. Na prvi so bili domači boljši s 4:1, na drugi pa s 5:2. V četrtfinalu tega tekmovanja igrajo na tri zmage. Naslednja tekma bo v nedeljo znova na Jesenicah, morebitna peta in odločilna pa naslednji teden v Italiji.

Četrtfinale, tretji tekmi:
TEAM JESENICE - GARDENA 1:2
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Dolinšek 8., 26., Sefič 54.; Kostner 3., Stampfer 18.

Lustenau - ZELL AM SEE 0:3
4:6 (0:3, 2:2, 2:1)




Četrti tekmi:
BREGENZERWALD - Eppan 3:1
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

FELDKIRCH - NEUMARKT 2:2
** 3:2 (1:2, 1:0, 0:0)
** - v drugem podaljšku

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.