Matjaž Sekelj je bil v četrtek zvečer evforičen, tako srečnega ga nismo srečali že nekaj let. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Sekelj je bil v četrtek zvečer evforičen, tako srečnega ga nismo srečali že nekaj let. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Brock McBride
Brock McBride je prišel konec decembra in se izkazal za sijajno okrepitev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"V Tivoliju od finala 2008 ni bilo takega vzdušja. Ta ekipa si je to zares zaslužila. Vsi smo si želeli še naprej uživati v tem vzdušju. Za Ljubljano je super, da smo šli naprej, zdaj bomo imeli še vsaj dvakrat tak užitek kot na šesti tekmi proti Madžarom," je bil zadovoljen dolgoletni direktor.
Na prvih dveh tekmah je bil na klopi, saj je bil trener Hannu Järvenpää kaznovan. Drugo tekmo je dobil z odlično obrambo z 2:1. Prepričan je, da je prav to prineslo končni uspeh: "Čustva so na višku, že dolgo časa nisem bil teko nervozen. Težko je tekmovati z ekipami, ki imajo veliko višje proračune. Pred štirimi leti smo bili že v finalu in le eno zmago oddaljeni od naslova, pa smo naslov izgubili za zeleno mizo. Življenje gre naprej. Takrat smo imeli Tomaža Vnuka, Todda Elika in Alexa Westlunda, zdaj imamo mlade fante. Ekipa je popolnoma spremenjena in že polfinale s tako mlado ekipo je enak naslovu. Skozi serijo smo začeli igrati dobro obrambo. Sem ljubitelj take igre in mislim, da smo ravno zaradi tega zmagali."
Ne spomni se take smole s poškodbami
Na ključnih tekmah končnice so ogromno igrali mladi fantje, ki so prvič v karieri nastopali na tako pomembnih srečanjih. Pika na i je bila predstava vratarja Matica Boha, ki je prvič v karieri začel tekmo Lige Ebel.
"Mislim, da smo dosegli rekord Lige Ebel, saj smo se prebili v polfinale, potem ko smo od druge tekme naprej igrali z ekipo, vredno 40 točk, dovoljenih pa je 60. Imamo ogromno mladih fantov, ki prej nikoli niso dobili priložnosti. Res neverjetno, da so zdržali to serijo proti madžarski reprezentanci dopolnjeni z osmimi tujci. Take smole s poškodbami se ne spomnim, pa sem dolga leta v hokeju. Ko se je poškodoval še Lamoureux, je breme nase prevzel 20-letni Matic Boh. V polfinalu bo težko, a drago bomo prodali svojo kožo. V takem Tivoliju bo težko vsaki ekipi," je bil nasmejan Sekelj, ki je prepričan, da bo Tivoli že prihodnji četrtek do vrha poln, kar pa seveda pomeni tudi precej evrov v klubski blagajni v težkih časih.
Pri nakupu McBrida je zadel v polno
Uspelo mu je sestaviti zelo kompaktno ekipo, kjer je zelo prisoten moštveni duh, prijateljstvo pa je veliko tudi zunaj ledenih ploskev. "Vedeli smo, da imamo na voljo le omejena sredstva. Pri tujih okrepitvah smo iskali igralce, ki prvič prihajajo na nov trg in so željni dokazovanja. Olimpija bi lahko bila njihova odskočna deska. Le kdo bi verjel, da bo Brock McBride, ki smo ga pripeljali iz angleške lige, tako dober. Imel sem dobre informacije iz Kanade. Jamie Fraser mi je rekel, da je to terier, ki ne spusti nobenega iz zob. Zelo je primeren za našo ekipo," je še pojasnil alfa in omega zeleno-belih.
Vodstvo kluba se ne obremenjuje preveč z nasprotnikom v polfinalu. Trener Järvenpää je že pred končnico dejal, da bi najraje igral s KAC-em, a treba je omeniti, da so Celovčani dobili silovit zalet z novim trenerjem Christianom Webrom. V velikem slogu so izločili favorizirani Salzburg s 4:2 v zmagah. Linz se zelo muči z Dunajem, na sedmi tekmi v nedeljo bo najbrž še zelo vroče. V vsakem primeru je jasno, da zeleno-beli niti slučajno ne bodo v vlogi favorita.