Konstantin Komarek je pred koncem druge tretjine pokopal še zadnje upe Čehov na preobrat. Foto: MMC RTV SLO
Konstantin Komarek je pred koncem druge tretjine pokopal še zadnje upe Čehov na preobrat. Foto: MMC RTV SLO

V torek so Čehi v Salzburgu slavili kar s 7:3 in tokrat so imeli lepo priložnost, da si priigrajo zaključni plošček. Izbranci Daniela Ratuschnyja so prikazali najboljšo igro v finalni seriji in se zasluženo veselili zmage. Razmerje v strelih na vrata je bilo 28:34.

Branilci naslova so povedli v 4. minuti, ko se je plošček po strelu Manuela Latuse od ramena vratarja Jana Lukaša v loku odbil v mrežo. V uvodni tretjini so bili rdeči biki razigrani, v 17. minuti je Brett Sterling iz bližine povišal na 0:2. Razmerje v strelih je bilo kar 5:15.

Ko se je Latusa sijajno odzval po sodniškem metu na začetku druge tretjine, je vse kazalo na gladko zmago gostov. V vrata gostiteljev je stopil Patrik Nechvatal. Jan Lattner je po pol ure igre vlil upanje Čehom, a je Konstantin Komarek v 38. minuti povišal na 1:4 po veliki napaki vratarja Nechvatala. Še pred koncem druge tretjine je po strelu Johna Hughesa palico pred vrati podstavil Dominique Heinrich.

V zadnji tretjini so Salzburžani rutinsko zadržali prednost. Nekajkrat se je izkazal tudi vratar Juuso Riksman. Peta tekma finala bo v nedeljo v Salzburgu.

Finale, četrta tekma:
ORLI ZNOJMO - SALZBURG 2:2
2:6 (0:2, 1:3, 1:1)
4.800; Lattner 31., Šedivy 41.; Latusa 4., 22., Sterling 17., Komarek 38., Heinrich 39., Hughes 49.

Peta tekma, nedelja ob 14.45:
SALZBURG - ORLI ZNOJMO

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage.