Urban Sodja je zadel v peti minuti podaljška. Foto: www.alesfevzer.com
Urban Sodja je zadel v peti minuti podaljška. Foto: www.alesfevzer.com

V jeseniške vrste so se na tekmi v Celju vrnili Nejc Berlisk, Damir Ejup, Anže Terlikar in Miha Pesjak. Odsotni so bili Jure Dolinšek, Gašper Glavič, Andrej Židan in Matevž Erman.

Celjani so povedli po četrt ure igre, ko je zadel Nejc Kastelic. V 25. minuti je na kazenski klopi sedel Davor Rakanović, Blaž Knez pa je z igralcem manj povišal na 2:0. Sašo Rajsar je znižal v 27. minuti, Miha Brus pa je v 34. minuti izenačil. Celjani niso popustili, v 35. minuti je Jure Zupanc poskrbel za novo vodstvo.

V 44. minuti je Rakanović unovčil prednost igralca več. Rajsar je minuto zatem znižal, dve minuti pred koncem pa je Berlisk izsilil podaljšek. V peti minuti podaljška je Sodja izkoristil podajo Berliska za zmago. Razmerje v strelih na vrata je bilo 43:37.

V soboto je na sporedu zadnji krog rednega dela Lige INL. Slovenski prvaki gostujejo pri vodilnem Feldkirchu, kjer bodo po končanih tekmah najboljše ekipe izbrale tekmece v prvem krogu končnice. Jeseničani in Celjani se lahko znova srečajo že v četrtfinalu.

Preložena tekma:
ECE CELJE - SIJ ACRONI JESENICE
* 4:5 (1:0, 2:2, 1:2)
750; Kastelic 15., Knez 25., Zupanc 35., Rakanović 44.; Rajsar 27., 46., Brus 34., Berlisk 58., Sodja 65.
* - po podaljšku




36. krog, sobota:
KAPFENBERG - ECE CELJE

FELDKIRCH - SIJ ACRONI JESENICE

BREGENZERWALD - ZELL AM SEE

KITZBÜHEL - PLAYBOY SLAVIJA

Vrstni red: Feldkirch 79, Lustenau 78, SIJ Acroni Jesenice 60, Bregenzerwald 57,
Zell am See 40, Kitzbühel 39, ECE Celje 34, Kapfenberg 19, Playboy Slavija 14.