Jure Sotlar je v odlični formi, v Alpski ligi je dosegel sedem golov in prispeval še 15 podaj. Foto: BoBo
Jure Sotlar je v odlični formi, v Alpski ligi je dosegel sedem golov in prispeval še 15 podaj. Foto: BoBo

Po reprezentančnem odmoru imajo železarji naporen ritem. V torek so v četrtfinalu slovenskega pokala odpravili Triglav kar z 10:0, zato tokrat niso imeli prave svežine.

V prvi tretjini je imel prvo veliko priložnost Blaž Tomaževič, ki je prodrl po desni strani in njegov strel je zadel vratnico. V 12. minuti se je po podaji Žana Jezovška sam pred vratarjem Thomasom Dechlom znašel Sotlar, ki je bil natančen. Po vodstvu se je domačim ponujala priložnost v igri z igralcem več, Sotlar je bil znova v dobrem položaju, a je streljal previsoko. Tudi Celovčani so imeli ob koncu priložnost ob igralcu več zadeti za izenačenje, vendar jim to ni uspelo.

V drugem delu je bila igra obeh ekip nepovezana. Jeseničani so imeli preveč nenatančnih podaj, ob aktivni obrambni igri Celovčanov pa niso prišli v dober položaj za neoviran strel. Gostje so veliko podaj prestregli, nato pa v igri dveh proti enemu resno ogrožali Žana Usa, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno. Ob novi igri z igralcem več je Sotlar zatresel vratnico.

Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 34:21. V soboto v Podmežaklo prihaja Asiago. Vprašljiv je nastop Erica Panceta, ki se je poškodoval v prvi tretjini.

13. krog:
SIJ ACRONI JESENICE
- KAC CELOVEC 2
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
330; Sotlar 12.

SALZBURG 2 - FELDKIRCH * 4:3
* - po kazenskih strelih

CORTINA - RITTEN SPORT 1:3

ASIAGO - NEUMARKT 8:3

STERZING - FASSA 6:2

GARDENA - PUSTERTAL 0:4

Vrstni red: Ritten 39, Jesenice 33, Pustertal 32, Lustenau in Feldkirch po 31 točk ...