Novinarji Anžeta Kopitarja oblegajo z vseh smeri. Foto: RTV SLO
Novinarji Anžeta Kopitarja oblegajo z vseh smeri. Foto: RTV SLO
Andrej Hočevar
Andrej Hočevar je na celem prvenstvu prejel le tri zadetke. Foto: RTV SLO
Marcel Rodman
Marcel Rodman je kljub poškodbi stisnil zobe. Foto: RTV SLO

"Najprej sem vprašal ostale igralce, če imajo kakšen poseben ritual. Že v Los Angelesu ponavadi pridem prvi na led in tudi na tem prvenstvu je tako. Tudi na tej tekmi smo bili povsem sproščeni, le proti Madžarom smo bili morda malce napeti. Tako igro moramo prikazati še v soboto proti Litvi in prvenstvo bo potem popolno. Izpolnili smo naš veliki cilj, o petih zmagah smo se pogovarjali že pred prvenstvom," je za MMC povedal Anže Kopitar, nesporni glavni zvezdnik prvenstva v Tivoliju.

Sator se je zahvalil vsem sodelavcem
"Moram se zahvaliti mojemu trenerskemu štabu. Brez njih ne bi bilo tega uspeha, kajti v hokeju šteje moštveno delo. Vesel sem, da sem se odločil za to delo in da sem v Sloveniji. Želeli smo zmagati, tekma je bila težka, morali smo narediti nekaj zamenjav, glede na to, da se je poškodoval še Ciglenečki. Med tekmo si je lažje poškodoval gleženj še Marcel Rodman, a je kot pravi kapetan stisnil zobe in zaigral. Ekipa si je zaslužila ta uspeh, saj jo odlikuje izreden karakter. Vsako tekmo smo jemali posebej, tako bo tudi z zadnjo, na kateri bomo tudi šli na zmago, seveda pa bodo fantje lahko zelo sproščeni," je bil navdušen selektor Ted Sator.

Hočevar zasluženo igralec tekme
"Zadnji žebelj je najtežje zabiti v krsto. Živčno smo začeli, nato pa smo se le sprostili in pokazali super igro. V čast mi je braniti pred tako sijajnim občinstvom. Ob taki podpori je težko izgubiti," je dejal igralec tekme Andrej Hočevar.

Poškodba Rodmana ni resnejša
"Bilo je veliko drsanja in trdo smo delali celo tekmo. Zdaj bo lažje, saj smo izpolnili cilj, ki smo si ga zadali. Dokazali smo, da smo velika ekipa in bomo skušali čim bolje predstavljati Slovenijo. Občutki ob golu so lepi, to je moj prvi zadetek na tem prvenstvu," je bil vesel Uroš Vidmar, ki je načel japosnko mrežo.

"Zavedali smo se, da imamo še eno priložnost, če nam danes ne bi uspelo, ampak izkoristili smo že to. Na zadnji tekmi bomo igrali z istimi željami kot na vseh doslej, zmagati in se s tem zahvaliti navijačem. Kar se tiče mojega gležnja, me malo še boli, ampak pač gre," je dejal Marcel Rodman, ki je na bolečine hitro pozabil.

A. G./T. G.