Marcel Rodman je izenačil na 3:3. Foto: MMC RTV SLO
Marcel Rodman je izenačil na 3:3. Foto: MMC RTV SLO
Danci slavili v Tivoliju

Selektor John Harrington je znova malce spremenil postavo. Debitanta Jana Muršaka, ki se je šele v torek pridružil soigralcem, je postavil v prvi napad k bratoma Rodman, Andrej Hebar pa se je preselil v drugega k Mitji Šivicu in Tomažu Razingarju. Podobno kot z Japonci sta tudi tokrat priložnost dobila oba vratarja. Prvo polovico je branil Robert Kristan, drugo pa Andrej Hočevar. Selektor pred tekmo še ni dokončno skrčil seznama igralcev za SP, dvoboj z Danci pa so s tribun spremljali tretji vratar Aleš Sila, Klemen Pretnar, Marjan Manfreda in Matej Hočevar.

V uvodni tretjini boljši risi
V prvi tretjini so imeli Slovenci pobudo, razigrani Muršak pa je bil med najnevarnejšimi za gol Simona Nielsena. V 7. minuti je vratar Danske njegov močan strel s težavo ubranil. Risi niso znali izkoristiti treh "power playjev". Plošček je po strelu Davida Rodmana odletel tik ob vratnici, Luka Vidmar pa je meril v vratarja. Kristan v prvih 20 minutah ni imel veliko dela.

Muršak hitro izničil vodstvo Dancev
Tudi na začetku druge tretjine so bili boljši risi, zadeli pa so Danci. Na kazenski klopi je sedel Andrej Tavželj, ko pa so bile do izteka le še štiri sekunde, je Hočevar odbil strel Madsa Christensena, plošček pa je v gol pospravil Nicklas Hardt. Le minuto zatem je Marcel Rodman podal pred gol, Muršak pa je plošček preusmeril v mrežo.

Kar šest zadetkov v zadnji tretjini
V 44. minuti so Slovenci povedli, potem ko je Žiga Pance lepo podal pred vrata, Boštjan Goličič pa je matiral Nielsena. Danci so izenačili prek Hardta, ob številčni prednosti je za vodstvo gostov poskrbel Jasper Daamgard z močnim udarcem od daleč, pol minute pozneje pa je Marcel Rodman izenačil na 3:3. Danci so nov gol dosegli le 15 sekund pozneje, natančen je bil Mads Christensen. Ob koncu so imeli Slovenci več kot minuto celo dva igralca več, vendar jim ni uspelo premagati Nielsena, zadnji poskus brez vratarja in s šestimi igralci pa je prinesel gol Dancev v prazno mrežo.
Svetovno prvenstvo divizije I se v Tivoliju začenja v soboto, ko bodo risi prekrižali palice s Poljsko.

Pripravljalna tekma:
SLOVENIJA - DANSKA
3:5 (0:0, 1:1, 2:4)
800; Muršak 35., Goličič 44., M. Rodman 54.; Hardt 33., 51., J. Damgaard 53., M. Christensen 54., Madsen 60.

Danci slavili v Tivoliju