Anders Bastiansen je mrežo Slovenije zatresel že v 2. minuti. Foto: EPA
Anders Bastiansen je mrežo Slovenije zatresel že v 2. minuti. Foto: EPA
Risi izgubili uvodno tekmo proti Norveški

V nedeljo ob 12.15 bo drugi tekmec slovenske reprezentance Belorusija.
Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: "Priznati moramo, da je bil to slab štart SP-ja, čeprav ne bi rad tega izpostavljal. To tekmo pa je treba pozabiti, čeprav točk ni bilo. Prvih petnajst minut je bilo zelo slabih, preostalo pa je bilo zelo spodbudno. V drugi tretjini smo dominirali, v tretji smo bili tudi zelo dobri. Škoda, da nismo dosegli kakšnega zadetka več, ker smo si točko zaslužili. Zdaj nimamo česa objokovati. Stvari za nazaj ne moremo popraviti, lahko pa storimo kaj, da izboljšamo našo igro. Priigrali smo si čiste priložnosti, vendar je bil na drugi strani izjemen vratar. Tudi njihov trener je priznal, da bi brez njega danes izgubili. Toda če želiš postati velika reprezentanca, kar mi želimo, je treba premagovati tudi tako dobre vratarje. Jutri je nov dan in nova tekma. Beloruse smo v olimpijskih kvalifikacijah premagali. Prišli so, da uigravajo pomlajeno reprezentanco, in bodo nastopili zelo sproščeno. To bo zanje velika prednost, mi pa se bomo morali s tem spopasti. Čaka nas težka tekma. Mi ne smemo biti ob porazih preveč razočarani in ob zmagah preveč evforični."

Žiga Pance: "V prvi tretjini nismo bili pravi, bilo je preveč nervoze. Gol v prvi minuti, ki so ga dali tekmeci, gotovo ni bil dobrodošel. V zadnjih petih minutah prve tretjine smo se pobrali, dali tudi gol. Potem smo dobro igrali v drugi in tretji tretjini. Žal pa zadetka nismo več dosegli. Za Beloruse ta SP nima takega pomena, saj bodo obstali v elitni skupini. Februarja smo jih že premagali, zato bodo šli v dvoboj z nami z veliko manj podcenjevanja, na polno. Morali bomo izkoriščati priložnost igre z igralcem več. To nam je tudi danes šlo, plošček je dobro krožil, vendar pa je bilo premalo zaključnih strelov."

Robert Kristan: "Ponovno se je pokazalo, da je na tej ravni treba ohraniti zbranost vseh 60 minut. Na začetku je bilo premalo zbranosti, se zgodi. V nadaljevanju pa smo dobro igrali in bili v določenih delih tudi boljši. Danes moramo to čim prej pozabiti in ohraniti vse najboljše stvari z današnje tekme za naprej."

Risi izgubili uvodno tekmo proti Norveški