Matjaž Kopitar je bil zelo zadovoljen s pristopom svojih varovancev, ki pa se bodo zelo težko rešili izpada. Foto: EPA
Matjaž Kopitar je bil zelo zadovoljen s pristopom svojih varovancev, ki pa se bodo zelo težko rešili izpada. Foto: EPA
Slovenci po porazu s Čehi in pred tekmo s Švedi
Slovenci tudi petič ostali praznih rok

"Pred tekmo smo bili odločeni, da skušamo zmagati. To se je videlo po pristopu, po priigranih priložnostih, po vsem. Moramo pa dati gole iz priložnosti, ki jih imamo, ker je drugače težko. Na drugi stani je deset, enajst NHL-ovcev, pa že nekako dajo gol. Oni najdejo pot ploščku do gola, nekako se odbije in konča v mreži. Mi pa vse preigramo in potem pač ne damo gola. To nam ni v ponos, lahko pa nam je vse ostalo. Trudili so se, to se je videlo iz letala, in nimam jim česa očitati. Meja med zmago in porazom, uspehom in neuspehom je tanka, mi pa na tem turnirju nismo imeli tudi še nič sreče," je pojasnil selektor Kopitar.

Odločil je odličen "power play" Čehov
Rok Tičar
se je izkazal s tretjim zadetkom na tem prvenstvu. "Tekmo smo začeli zelo dobro, takoj dosegli dva zadetka. Na koncu prve tretjine smo imeli še dve priložnosti. Meni je plošček odskočil, Žigi je vratar strel ubranil. Mogoče bi bilo drugače, če bi ušli na dva gola razlike. Igrali pa smo zelo dobro, tudi ko so nas v nadaljevanju Čehi zavrteli, smo tudi s težkimi napadi ubranili te napade. Čehi so v nadaljevanju dokazali, da imajo močan "power-play" in to je danes odločilo. Žal ne pomaga razmišljanje, kaj bi bilo, če bi bilo ... nikomur ne bo žal za nami, sami moramo priti iz tega. A jutri je nov dan, nova tekma in s pozitivnimi mislimi bomo ujeli točke, ki si jih želimo," je dejal napadalec Kölna, ki je prejšnji mesec blestel tudi v finalu Lige DEL.

Žiga Jeglič je imel prav tako izjemno priložnost, vendar ni uspel ukaniti sijajnega češkega vratarja Ondreja Pavelca. "Kar težko je govoriti po teh petih porazih. Vse tekme, razen proti Švici, smo odigrali na dobri ravni, bili na vsaki tekmi zraven, če ne celo boljši. Točk pa ni, rezultatsko ne moremo biti zadovoljni. Vse, kar nam je steklo v Vojensu, se nam zdaj ne izide, stvari se ne "poklopijo". Oni so danes odlično igrali "power-play", mi nismo bili pravi z igralcem manj, bolje moramo zapirati prostor pred vratarjem. Moramo dati glave gor, ne smemo se predati, moramo skušati zmagati eno od preostalih tekem," je povedal Jeglič.

Slovenci po porazu s Čehi in pred tekmo s Švedi
Slovenci tudi petič ostali praznih rok