Jan Muršak bo prvi napadalni adut slovenske reprezentance. Foto: Reuters
Jan Muršak bo prvi napadalni adut slovenske reprezentance. Foto: Reuters
David in Marcel Rodman ter Žiga Pavlin (Slovenija)
David in Marcel Rodman bosta tvorila udarni napad. Foto: Reuters
Hokejisti v Južno Korejo po vstopnico za elito

Kljub močno oslabljeni ekipi, brez Anžeta Kopitarja, Žige Jegliča, Roberta Saboliča, Roka Tičarja, Sabahudina Kovačevića, Aleša Kranjca, Klemna Pretnarja in vratarja Roberta Kristana, je cilj Slovencev vnovična vrnitev v elitno divizijo.
Kot zadnja sta odpadla branilec Miha Logar in napadalec Ken Ograjenšek.

Kopitar: Zelo težko bo
S kadrovskimi težavami se selektor ne obremenjuje: "Mislim, da smo pripravljeni. Pojavljajo se vprašanja, kaj zdaj, ker nekaterih ni. A s tem se ne smemo obremenjevati, zaupati moramo tem, ki so tukaj, nekateri so prvič. Težko bo, zelo težko. Ne smemo bežati od tega, da smo eni od favoritov, uspeh pa bo za nas eno od prvih dveh mest in to je to."

Zadnji trening opravili v Podmežakli
Slovenija je v zadnjih tednih izvedla priprave na prvenstvo, ki jih je začela le peščica igralcev, končali pa so jih vsi, ki so opravili klubske obveznosti. Zadnja sta se ekipi pridružila Žiga Pance, ki je odločil finale Lige Ebel in Bolzanu priigral naslov prvaka, ter vratar Luka Gračnar, ki pa pri poraženem Salzburgu v finalu ni dobil priložnosti za igro. Popoldne so opravili še zadnji trening na Jesenicah, v sredo opoldne pa jih čaka dolg polet v Seul.

"Premora je bilo zelo malo, praktično ga ni bilo. A treba se je boriti še tale zadnja dva tedna v sezoni in pripeljati Slovenijo nazaj v elitno skupino. Hočemo priti nazaj, tja tudi spadamo, sploh po tem, kar smo pokazali na olimpijskih igrah. Vsi vemo, da bo težko, da ne bo lahkih tekem, morali bodo dati vse od sebe in najti pravi tekmovalni ritem," je pojasnil Pance.

"Raza": Upravčiti bo treba vlogo favoritov
Reprezentanca bo na pot odpotovala v sredo, v nedeljo jo čaka obračun z Japonci, vselej neugodnimi tekmeci za Slovence. Na zadnjem medsebojnem obračunu v Ljubljani pred tremi leti so Slovenci slavili šele tik ob koncu. Kapetan Tomaž Razingar opozarja, da ne smejo podcenjevati nikogar, čeprav bo Slovenija v vlogi favorita.

"Težko je reči, kaj bo, ne poznamo ne Južne Koreje ne Japonske, Ukrajina naj bi bila izredno močna. A mi moramo upravičiti svojo vlogo favoritov. V zadnjem času se nismo prav veliko obremenjevali s tekmeci, pomembno je, da odigramo svoje stvari, svoj sistem igre, pa tudi rezultat ne bo izostal," je razmišljal kapetan.

SEZNAM IGRALCEV
Vratarji (3): Andrej Hočevar, Luka Gračnar, Gašper Krošelj;

Branilci (7): Blaž Gregorc, Andrej Tavželj, Mitja Robar, Matic Podlipnik, Luka Tošič, Miha Štebih, Žiga Pavlin;

Napadalci (13): Marcel Rodman, David Rodman, Jan Urbas, Aleš Mušič, Jan Muršak, Žiga Pance, Miha Verlič, Anže Kuralt, Gal Koren, Tomaž Razingar, Jaka Ankerst, Boštjan Goličič, Rok Leber.


1. krog, nedelja ob 5.30:
UKRAJINA - AVSTRIJA
Ob 9.00:
JAPONSKA - SLOVENIJA
Ob 12.30:
JUŽNA KOREJA - MADŽARSKA

2. krog, ponedeljek ob 5.30:
AVSTRIJA - JAPONSKA
Ob 9.00:
MADŽARSKA - UKRAJINA
Ob 12.30:
SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA

3. krog, sreda, 23. aprila, ob 5.30:
SLOVENIJA - MADŽARSKA
Ob 9.00:
UKRAJINA - JAPONSKA
Ob 12.30:
AVSTRIJA - JUŽNA KOREJA

4. krog, četrtek, 24. aprila, ob 5.30:
SLOVENIJA - UKRAJINA
Ob 9.00:
MADŽARSKA - AVSTRIJA
Ob 12.30:
JAPONSKA - JUŽNA KOREJA

5. krog, sobota, 26. aprila, ob 5.30:
MADŽARSKA - JAPONSKA
Ob 9.00:
AVSTRIJA - SLOVENIJA
Ob 12.30:
JUŽNA KOREJA - UKRAJINA

V elitno divizijo napredujeta prvi dve reprezentanci.

Hokejisti v Južno Korejo po vstopnico za elito