SP v hokeju 2015
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 33 glasov Ocenite to novico!
Matjaž Kopitar
Izidi in statistika niso na njegovi strani, zato pa slačilnica in večina javnosti. Vojens in Soči na eni strani tehtnice, na drugi trije izpadi iz elitne divizije. Foto: Reuters
       Risi med dvema svetovoma (od 2001): skupina A (8-krat) 48 tekem: 6 zmag, 35 porazov, 3 remiji, 4 porazi s točko in razlika v golih 97:216. Skupina B (7-krat) 35 tekem, 32 zmag, 2 poraza, 1 remi in 1 porazu s točko, razlika v golih 188:48. Drugo leto nazaj!       
 Zoran Radisavljević
Slovenska hokejska reprezentanca po porazu z Rusijo v Ostravi (3:5)
Sami risi so najbolj razočarani nad razpletom Ostrave, kar so tudi kazali in priznavali, zdaj pa so ostali še brez selektorja, katerega klicu so se izbranci vedno in prav vsi odzvali. Foto: Reuters
       O obtožbah negativizma med novinarji: na interni stavnici slovenskih hokejskih novinarjev večer pred začetkom prvenstva ni prav nihče izmed deseterice napovedal manj kot 2 zmagi in 6 točk. Opomba: sam sicer nisem bil udeležen, ker sem prišel v Ostravo dan pozneje, a morebiti bi ravno sam dal najnižjo napoved, a višjo od 3 točk.       
Žiga Pance in Robert Kristan (Slovenija)
Okoli slovenske reprezentance je jasno čutiti, da ravno veliko let za kakšen nov vidnejši dosežek risov ni več. Če so bili pred dobrim letom Slovenci med čisto zares najboljšimi hokejisti s povprečno starostjo 26,76 leta z naskokom najmlajše moštvo, so bili zdaj na SP-ju na Češkem s 27,88 leta že peta najstarejša ekipa. Foto: Reuters
       Osebno, kot sem zapisal v kolumni tik pred začetkom turnirja, nisem razočaran nad izpadom. Zakaj? Ker ni nobene racionalne logike, da Slovenija z osnovnimi omejenimi pogoji (število hokejistov, zlasti število članov, 7 ledenih ploskev in zlasti "pol" kluba ...) sploh tekmuje med 16. Roko na srce - hokej je pomemben šport v 10 državah - resneje se z njim ukvarja še deseterica. A po zakonitostih bi morala Slovenija spadati v nekdanjo C-skupino. Vendar ni tako, in to zaradi teh fantov, ki so bili v Ostravi. Zanje in za njihovo kakovost je bil obstanek in tudi naskok na četrtfinale sicer realen in pravi cilj.       
Slovenski hokejisti
"Uživajmo, dokler traja," so mi govorili slovenski navijači s hokejskim pedigrejem, in imajo še kako prav. Ne glede na selektorje in predsednike bi se moralo vsakoletno kolobarjenje med elito in drugim razredom ob zdajšnjem stanju hokeja v Sloveniji v nekaj letih končati. Foto: Reuters

Dodaj v

Izpad in odstop, nad nami pa hokejski črni oblaki

Hokejska kolumna ob neuspehu v Ostravi
13. maj 2015 ob 12:00,
zadnji poseg: 13. maj 2015 ob 12:24
Ostrava - Ljubljana - MMC RTV SLO

Maj ni februar, doma živi samo še pol kluba, vse z dodano vrednostjo - reprezentanti in talenti - se kalijo v tujini. V Ostravo so risi prišli po sanjski četrtfinale, ostali pa brez elite in selektorja.

Marsikdo se je ob odstopni izjavi Matjaža Kopitarja zdrznil in pomislil na to, kar je že dolgo v zavesti zaljubljencev v hokej na ledu: "Priljubljeni selektor je odstopil in zdaj bo slovenski hokej dokončno zdrvel v brezno." Da in ne, a ledeni vlak na sončni strani Alp v pre(pro)pad drvi že nekaj časa, ne glede na staro ali novo hokejsko oblast.

"Maj ni februar," je že pred odhodom na svetovno prvenstvo 2015 jasno opozoril Robert Kristan, kot vratar samosvoj in pozoren spremljevalec dogajanja na ledu. "In David (Rodman) manjka," kot napol v šali in napol zares pravi komentator Vala 202 Boštjan Janežič. "Pač kriv mora biti tisti, ki manjka, ne glede na vzrok." Risi so edina hokejska reprezentanca, kjer ravnotežje in moč moštva pošteno zamajejo že ena vročina, virus, nategnjena križna vez ali načet gleženj. Vsemu temu smo bili priča v Ostravi.

Ali je selektor odstopil zaradi izpada ali bo to storil v vsakem primeru zaradi nenaklonjenosti hokejskega okolja? Izjave in vtis so, da zaradi drugega. Da, hokejska opozicija je dejavna in moteča za tiste na položajih, a po drugi strani je celotno vodstvo Hokejske zveze Slovenije delovalo tako, da bi zadovoljevalo potrebe članske reprezentance, ki pa so ji manjkale tekme s srednjim in višjim razredom elite. To so poudarjali sami reprezentanti. Na krovni zvezi trdijo, da se baje o resnih pripravljalnih tekem ne da govoriti, ker s Slovenci nihče noče igrati, kar naj bi bilo povezano s tem, da z njimi skregani nekdanji predsednik ostaja "tata mata" v krogih IIHF-ja.

Če ne bo opozicija zbrala dovolj klubske podpore za poletno izredno skupščino HZS-ja, bosta še naprej predsednik Matjaž Rakovec in generalni sekretar Dejan Kontrec, s čimer je pričakovati kontinuiteto z Nikom Zupančičem na čelu reprezentance. In med risi bo vse v redu, le v slačilnici bo glavni drug glas, kar niti ni slabo.

A če predpostavimo, da pride res do hokejske kontrarevolucije in se na vrh HZS-ja zavihti izbranec Nestla Aljančiča, bo seveda druga pesem. Si predstavljate, da bi se veterani, ki so pred zadnjo petletko skoraj vsako pomlad bili bitke za dnevnice, opremo, boljše pogoje, spet želeli bosti z bolj ali manj istimi ljudmi. Pred prihodom Matjaža Kopitarja je več nosilcev že naredilo križ čez dres z državnim grbom. V primeru kontrarevolucije se lahko pričakuje slovo bratov Rodman, vratarja Kristana, branilca Kranjca ...

"Sami 30-letniki, kdo pa jih še potrebuje?" Kdo jih pa sploh lahko zamenjal? Kje so mladi? Obe mlajši reprezentanci sta zdaj v tretjem razredu (17.-22. mesto), med 17. in 22. letom pa so številke igralcev drastično padle, tako da določeni posamezniki letniki ne sestavijo niti ene popolne reprezentance. Kje in v kakšnih okoliščinah lahko naredijo najstniki prehod iz mladincev v člane? Zdaj, ko ne bo več finančne podpore klubom, imajo povsod težave že s sodelovanjem v INL-ju, medtem ko 12. ligašu EBEL-a bije zadnja ura. Brez ureditve domačega klubskega kolja in prave piramide od malčkov (tu je res močno povečan vpis) prek mlajših selekcij do idealno dveh pravih profesionalnih klubov smo obsojeni na "C-skupino".

Selektorja in novinarska kritika. Trda koža je obvezna za trenerja, po drugi strani so bili do risov kritični zapisi v manjšini, sploh če se primerja z drugimi udarnimi športi, hkrati pa je javnost izrazito naklonjena zgodbi Kopitarja. To dokazujejo tudi komentarji MMC-jevih uporabnikov, ki jih hočeš-nočeš bere večina v hokejskih krogih in so ob odštetju "trolov" verodostojen odraz mišljenja med navijači. Sam Kopitar starejši je v neuradnem pogovoru med turnirjem priznal, da vsi novinarji skupaj niso pol tako moteči kot hokejski krogi na njegovih domačih Jesenicah.

Zdaj že nekdanjega selektorja so porazi in izpadi ubijali, a pri tem je bil občutljiv na omenjanje statističnega izkupička in vse daljši niz porazov med elito. Na koncu je prišlo do št. 15, kar je najdaljši niz porazov med elito na svetovnih prvenstvih IIHF-a, hočeš-nočeš neslavni rekord zdaj pripada Sloveniji pod vodstvom Matjaža Kopitarja. Med porazi sta sicer dva z osvojeno točko proti Danski in Kanadi v Stockholmu, skupni izkupiček med elito pa je 2 zmagi, 3 porazi s točko in 15 porazov z ničlo.

Po nedeljskem porazu brez nujno potrebne točke proti ZDA sem oblikoval mnenje, da po tretjem izpadu iz elite in ob omenjenem črnem nizu potrebujejo fantje v slačilnici drug glas, pri čemer je šla Slovenija na SP 2015 z najmočnejšo postavo v svoji zgodovini. "Najboljših 15 reprezentantov ne moreš nadomestiti z drugimi. Kaj torej lahko sploh spremeniš? Kakšen motiv bi sploh še imel Jeseničan: da za abrahama osvoji skupino B v Asiagu ali Saporu?"

Po naključnem druženju z manjkajočim junakom Vojensa, kjer je bilo jasno povedano, da je selektor še najmanjši problem, in Kopitarjevih besedah o še vedno velikem motivu za delo s fanti pa sem se spomnil lastnega vrednotenja, ki se ga drži tudi hokejska elita. Olimpijske igre so štirikrat pomembnejše od svetovnega prvenstva, tako zaradi časovnice kot še bolj zaradi dejstva, ker je resnično pravi zbor najboljših hokejistov.

Zakaj torej ne bi dobil še četrte priložnosti, če za njim stoji slačilnica, večina javnosti in ob tem, da so septembra 2016 tudi že olimpijske kvalifikacije? Postranska korist - 100-odstotno zagotovljen nastop AK11. Kot je rekel Tomaž Vnuk, bi bilo "zadevo bolje premisliti in nato z umirjeno glavo sprejeti odločitev". Pravilna stvar bi bil ponujen Kopitarjev odstop, nato pa se pretrese vse skupaj na strokovnem svetu in predsedstvu ter se odloči vsaj z nekajdnevno razdaljo.

Hvala Matjaž za vse, zlasti za Soči, ki je zame osebno največji uspeh slovenskega moštvenega športa. Mislim, da to pove vse. In srečno življenje naprej ter še kakšno pomembno vlogo v slovenskem hokeju v prihodnosti. Še enkrat hvala.

Med potjo iz Ostrave

Toni Gruden, MMC
Prijavi napako
Komentarji
snowsantacruz
# 13.05.2015 ob 12:02
Matjaž Kopitar, HVALA ti za VSE!!!
melanholik
# 13.05.2015 ob 12:04
Zelo dober članek. Podpišem vse.
manuchao
# 13.05.2015 ob 12:46
Hočemo imena "pobalinskih" novinarjev in njihovih medijskih hiš, kateri so si drznili nazdravljati ob porazu z ZDA !!!!
Da se ve katerih medijev se ne spremlja več!!!!
Bud_Spencer
# 13.05.2015 ob 12:05
Če ne bo opozicija zbrala dovolj klubske podpore za poletno izredno skupščino HZS-ja, bosta še naprej predsednik Matjaž Rakovec in generalni sekretar Dejan Kontrec, s čimer je pričakovati kontinuiteto z Nikom Zupančičem na čelu reprezentance.

Upajmo, da tako ostane. Rakovec in Kontrec delujeta zelo dobro. Po vrhu vsega pa imata stik z realnostjo.
stoporkow
# 13.05.2015 ob 12:40
Super članek! Zares trezno razmišljanje. Meni je rez žal za Matjaža, ni bilo potrebno da se tako konča... ampak res, še enkrat...hvala za vse lepe trenutke!
levak
# 13.05.2015 ob 12:19
V hokeju nujno rabimo dobre Jesenice za razvoj hokeja pri nas.

V košarki je za bodočnost podobna slika.
mr polh
# 13.05.2015 ob 12:08
Hvala in srečno, treba je razumeti njegove razloge.

Za naprej pa, poskrbeti, da se po klubih ne bo več kradlo, dobro delo z mladimi in pa upati, na izboljšanje gospodarskega stanja v državi - posledično seveda več denarja.
Icos
# 13.05.2015 ob 21:06
Nestl je na tekmah proti Slovakom in Fincem v Ostravi talal nagrade za najboljšega igralca. Uh, kako sem mu z veseljem žvižgal, ko ga je spiker napovedoval. Finci so me kar debelo pogledal, kaj me meče :)
grobarrr
# 13.05.2015 ob 14:36
@mike1968

Očitno ne poznaš stvari, zato ne vpletaj tukaj "foteljašev", ki z odstopom Kopitarja nimajo veze. Med drugim gre za točno določena novinarska imena, ne pa forumske in ne vem kakšne foteljaše.
Arso
# 13.05.2015 ob 13:33
Od sedaj naprej je prelomnica. Ali bo slovenski hokej
zaživel prerojen z jasno vizijo, razvojem in podporo,
ali pa bo hokej padel na tako nizek nivo, da povratka
ne bo več, oziroma bo trajal desetletja.
samy joe
# 13.05.2015 ob 12:07
Hvala za udarniško delo. Hvalu tudi Katancu, Deniču, Zdovcu,.. vsem hvala, ker se trudite in vlagate nadčloveške napore, da neprostovoljno opravljate to umazano slabo plačano delo
roxdegabba
# 13.05.2015 ob 20:38
Toni Gruden kot ponavadi reče bobu bob, le odstavek o Nestlu in njegovem rovarjenju proti reprezentanci bi potreboval morda malce več jasnosti in ostrine, ampak po drugi strani tudi bralci lahko razumemo, da ima nestl po vsej verjetnosti zaveznike tudi v uredništvu in da si novinar na RTV morebiti več niti ne sme privoščiti.

Ja, selektorja smo navijači v glavnem podpirali in še vedno ga. Škoda, ker javnost ne more bolj vplivati tudi na zvezo, če bi bilo to mogoče, Nestla in njegovih podrepnikov niti blizu zveze ne bi več pustili.
nk interblock
# 13.05.2015 ob 14:04
Sam bojmo se da pride spet Nestl in kompanija, pol smo pa zaključli za vekomaj
Polymath
# 13.05.2015 ob 13:35
Jebi ga, Kopitar ... to je Slovenija ...
grobarrr
# 13.05.2015 ob 13:14
Žalostno je, da se o teh hokejskih črnih oblakih malo več govori in piše ŠELE sedaj ob neuspehu članske reprezentance. Ti črni oblaki so nad nami že dolga leta, ampak prav dosedanji uspehi članske reprezentance so bili razlog, da se teh oblakov ni videlo, oziroma se jih ni hotelo videti. Čez nekaj let, ko bo zares začelo grmeti, pa za naš hokej res ne bo prijetno.
slešer
# 13.05.2015 ob 13:36
v hokeju deluje sama banda, ki komaj čaka, da se reši fantov ne pa, da bi se krvavo borila za njih. Obnašajo se ravno tako kot, da je vsak drugi slovenec hokejist!? Dokler se plačuje vadnina se zanimajo kdaj bo plačana in to je to, vse ostalo je za njih španska vas. Briga jih, če je nekdo pustil npr. 15, 16 let svojega časa v klubu in potem čez noč ga ne rabijo več. In kje je podobno? Nikjer, samo pri nas jih igralec ne zanima in to zato, ker ne znajo delati s fanti za razvoj, za napredek. V klubih deluje folk brez izobrazbe, osnovnih manir, kulture ipd. Edino, tako kot sem že omenil je plačilo vadnine in članarine in kdaj bo imel čas, da zavije na pir!!!
REsnica
# 13.05.2015 ob 12:49
jesenice nekako životarijo, olimpija pa je potaplajooča ladijca s sekljem na krovu ki z veseljem vrta nove luknje.

realnost je, da tudi če šport v slovenskem hokeju premaga politiko, bo brez nje težko preživel, ker imajo politični foteljaši preveč demokratičnih vzvodov v svojih rokah... pa vrtalnik imajo tudi in bodo potopili vsako plovbo reprezentance in klubov v smeri boljših časov brez da bi bil na ladjici fotelj rezerviran zanje. ni samo v hokeju tako.

je pa vse zakonito, pravno in demokratično in se navijači in športniki nimamo kaj bunit, ampak samo priklanjat in častit svobodo, ki jo zagotavljajo demokratični politiki in kapital. dokler bo zakonsko določeno, da je interes politike, ki nam zagotavlja demokracijo in ščiti moč kapitala pred interesom množic bo tako.

nobena ladjica v tem sistemu ne pluje brez tega, da je politik za krmilom in da ima en kup rezeviranih foteljev za zaslužne politike. Zgleda olimpije in jesenic to dokazujeta.
Hogan
# 13.05.2015 ob 19:50
To je moja prva objava na MMC. Sprovociral jo je odstop Matjaža Kopitarja in z njim povezana ozadja.

Uspešna zgodba z Matjažem Kopitarjem je končana. Na žalost se je končala s ponovnim izpadom iz elitne skupine. To generacijo hokejistov spremljam na raznih prvenstvih, bodisi A, B skupine, bodisi na prijateljskih tekmah ali turnirjih. Na žalost mi na OI v Soči ni uspelo iti, da bi največji uspeh slovenskega hokeja lahko videl v živo. Sem pa bil eden od štirinajstih navijačev na tekmi proti Švici na predzadnjem svetovnem prvenstvu skupine A v Stockholmu.V gledanju hokeja uživam, uživam pa tudi v vzdušju, ki spremlja prvenstva, druženju z navijači (tudi) drugih držav. Srečanja z njimi so tako prijetna, da so že skoraj neverjetna, še posebej, če jih primerjamo z izbruhi sovraštva nogometnih tekmah.

Ni mi pa všeč vzdušje iz zakulisja slovenskega hokeja. Ne poznam ozadij, vendar pa že vse od postavitve novega vodstva z M.Rakovcem na čelu, čutim napetost in rovarjenje proti njemu. Pod prejšnjim vodstvom se spominjam neskončnih debat o tem ali bodo hokejisti odšli ali ne na prvenstvo, saj niso dobili obljubljenih premij še z zadnjega prvenstva, in stalne zgodbe o zbankrotirani blagajni HZS. Tega z novim vodstvom ni več, izplačila so redna, pogodbe se spoštujejo in vsi hokejisti so se odzvali na vabilo selektorja. Ne razumem, kako lahko staro vodstvo rovari proti novemu, kar se (očitno) dogaja že vse od izvolitve M.Rakovca na čelo HZS. Ali ne vidi, da je novo vodstvo uspešnejše od starega? Seveda vidi! In zato jim želi po starem slovenskem običaju v skladu z reklom če-jaz-nimam-krave,-naj-crkne-še -sosedova, škodovati. Recimo, da to še nekako prebavim, nedopustno pa je, da to folkloro prenašajo na svetovno prvesntvo in celo na VIP tribuno in se veselijo vsakemu ploščku v Kristanovi mreži. Sram naj jih bo! Svojim lastnim interesom in skrbi za prikritje lastnih neuspehov in polnjenje svojih žepov podrejajo prihodnost slovenskega hokeja.

Upam, da uspe zdajšnjemu vodstvu HZS odbiti vse napade teh "notranjih sovražnikov" in nadaljevat z delom, ki ga je uspešno zastavilo. Staro gardo pa naj bo sram! Še enkrat!
reptyle
# 13.05.2015 ob 17:36
Vamis, oprosti ampak ti si bedak oziroma slab troll.
Zakaj Anze ne vlozi denar v jesenice je bilo ze veckrat pivedano. Se sam Matjaz je na Pop tv povedal, da so nekateri direktno povedal:"Anze naj placa, da se bomo mi imeli fino. Potem pa lahko racunate na nemoteno delo." Ko najdem link od prispevka ga nalepim!
Galaxy
# 13.05.2015 ob 15:59
Bi bilo dobro, da bi se tudi novinarji na RTVSLO javno uprašali kdo od nadrejenih je tisti, kateri mu osebna zamera pomeni več kot prenosi hokejskih tekem od državnega prvenstva do svetovnih prvenstev.

Matjaž Rakovec

Televizijske pravice za Šport TV potečejo leta 2017. Bila sva tudi na nacionalni televiziji in ji ponudila prenos državnega prvenstva. Vendar to RTV Slovenije ne zanima. Ona prenaša najrazličnejše športe, katerih gledanost je katastrofalna. Nje hokej ne zanima. Verjetno je v vodstvu tudi kakšna osebna zamera. Sramota pa je, da ob vseh kritikah ni bila pripravljena prenašati spektakla na Jesenicah. Po drugi strani pa je to v redu, saj smo se zdaj z nosilcem pravic pametno dogovorili. Dela zelo dobro. Zdi se mi, da bomo tudi naprej, ko te pravice potečejo, nastopili skupaj kot partnerji.

[url="http://ekipa24.si/clanek/hokej-na-ledu/slovenija-ostalo/553f62236c461/matjaz-rakovec-vprasanje-za-milijon-dolarjev"]
http://ekipa24.si/clanek/hokej-na-ledu/slovenija-ostalo/553f62236c461/matjaz-rakovec-vprasanje-za-milijon-dolarjev[/url]
kurjac
# 13.05.2015 ob 14:07
Zelo lepo napisano .ta clanek naj si precitajo vsi vpleteni in naj se pogledajo v ogledalo . se enkrat bravo za te vrstice...........
meho1a
# 13.05.2015 ob 13:52
Ne spoznam se na slovensko hokejsko okolje in akterje iz ozadja. Zato ne vem nič o o imenih in kdo je koga ali kdo bo koga...
Zelo rad pa ga gledam in sem bil tudi v Ostravi :) To je res edini šport, ki ga gledam z veseljem, če izgubimo ali ne. Kot navijač si želim le borbe do konca.

Glede na okolje pri nas bi pa resnično pričakoval balkanska metanja polena pod noge. Ampak, zakaj teh ljudi enostavno ne izženemo navijači. Saj nam lahko igralci posodijo še pa še palic. Kdaj bi enkrat upor v tej državi, ki gnije iz vseh strani. Ve se kdo kje stanuje in kaj dela. Kaj je to takega ;)
ice_devil
# 13.05.2015 ob 19:56
Bravo Toni! HVALA MATJAŽ za vse hokejske prigode katere smo doživeli ob tvojem vodstvu in HVALA Risom ker igrajo z srcem in vsem znanjem ki ga premorejo. Srečno!
obelix complicus
# 13.05.2015 ob 15:57
Matej Grošelj - Dnevnik .... toliko sem jaz ujel
andrejm
# 13.05.2015 ob 17:51
Zelo kmalu bomo samo še sanjali o tem kako bi nastopali v diviziji A tako kot smo deset let nazaj. Hokej pri nas je v zatonu.
Ernesto
# 13.05.2015 ob 17:08
Bolj zanimivo kot to koga podpira javnost je to koliko ima Nestl podpore pri klubih in kako bodo padali glasovi na skupščini. Blejce in Mariborčane ima kot vem na svoji strani.
MojstrMiha
# 13.05.2015 ob 16:09
15 zaporednih porazov je pomoje zamegljena slika realnosti. Dejstvo je, da smo pod vodstvom Matjaža Kopitarja dejansko začeli igrati tudi proti velesilam in se ne samo braniti. To je tisto, kar mi bo pri Kopitarju (seveda poleg OI) najbolj ostalo v spominu! Pred 10 leti so naši fantje izgubljali tudi z 10+ razlike, letos pa skoraj vsi porazi z -2 (izjema je Finska -4).
Morda na tem mestu vprašanje za Slavka Jeriča... Kako se je gibala povprečna razlika v golih naše reprezentance na posameznih prvenstvih elite? :)
WalkTheLine
# 13.05.2015 ob 15:09
Med tretjinami na tekmi SLO - ZDA je bil en zanimiv "Did you know?":
ZDA ima 2x več pokritih drsališč, kot ima SLO registriranih igralcev hokeja.
Kaj mi je ostal druzga, kot da sm še bolj vpil.
Risi ste carji, upam da boste vsi v repki tut pod drugim trenerjem.
grobarrr
# 13.05.2015 ob 14:42
Rokometna in hokejska zgodba sta popolnoma neprimerljivi. Če že omenjaš foteljaše, so bili ti v rokometu proti selektorju (so še vedno), v hokeju pa za njega (so še vedno).
atom ant
# 13.05.2015 ob 13:42
ali bo to storil v vsakem primeru zaradi nenaklonjenosti hokejskega okolja?

Pri nas je okolje naklonjeno, če je dober rezultat, ali ko gre za modni trend.
Drugače pri nas ni ne nakljonjenosti, ne pripadnosti in ne nobenega pozitivnega čuta, ko gre za reprezentanco.
Enako kot državo, si tudi reprezentanc ne zaslužimo.
Vitez
# 13.05.2015 ob 13:28
Hvala Matjaž za vse...Se pa bojim, da bomo kmalu C grupa.
bolekalolek
# 13.05.2015 ob 19:16
Ne samo hokejski crni oblak in ne samo crni oblaki v sportu, povsod so sami crni oblaki
piatim69
# 13.05.2015 ob 16:36
mojstmiha@se strinjam....lahko igramo z vsemi,pa cetudi nismo v najboljsi formi in cetudi nas goljufa kdor ima tri minute cajta...pred leti smo o tem lahko samo sanjali....ce pogledamo samo v sosedno skupino vidimo kaksne petarde so fasal nemci,avstrijci in celo svicarji....in zasluge ob res dobri generaciji za dobre igre gredo tudi kopitarju....zdej kakor se je odlocil se je..zakaj ve najbolje sam....ni pa njegovim odstopom konec nasega hokeja....velik del teh fantov je se relativno mlad in nas bodo se razveseljevali,sem preprican....treba je le nadaljevati v podobnem slogu..in kot sem ze vceraj povedal...rakovec in kontrec imata skoraj 100% podporo med nami,pa tudi kopitar,ce bi se mogoce se premislil...ce ne naj pa za selektorja postavijo zupancica in to je to....ljubljanska diverzantska skupina pa naj kar lepo ohladi glave..nihce jih ne rabi in naj se na siroko ogibajo slovenskemu hokeju....ce ne jih bomo pa navijaci,"milom ili silom"...
pepe11
# 13.05.2015 ob 16:11
Kopitar vs epohvale za dosedanjedelo KAPO DOL Bi bilo pa lepo ko bi pri takšnih izjavah šel so konca in pridodal še imena
Da bom saj vedel zakaj sem vrgel denar v Ostrawo
hrko
# 13.05.2015 ob 15:05
Škoda za Kopitarja. Kot navijač ne vidim prave potrebe niti pravega razloga za odstop. Je pa s to potezo vnovič dokazal, da ima obraz in da je zvest samemu sebi. Velik poklon za vse kar je naredil za slovensko reprezentanco in slovenski hokej.
fedorov71
# 13.05.2015 ob 14:55
Kurjac, kaj se sploh oglašaš?
Po odstopu si si dal duška in spljuval M. Kopitarja (te težnje si imel že prej, ampak nikoli nisi priznal) ter Anžeta ('sinek se je posral', si zapisal).

S tem zadnjim si pa pokazal svoj negativistični karakter.
Anže je v Ostravi igral vesoljski hokej in talal podaje na palice. Najbrž bi moral še zabijati, a ne?
Samo Zakes
# 13.05.2015 ob 14:50
S sinom ravno nista zainteresirana za investiranje, če že teče debata o tem...
Sibid
# 13.05.2015 ob 13:20
MAtjaž, hvala za vse in srečno naprej...
Mi pa po Slovensko naprej...vse dobro jo odgnano, prevladuje povprečizem in negativizem.
Verjetno bomo za preskok potrebovali še kaksnih 20 let, med tem pa nas drugi prehitevajo po levi in desni...
Fleaa
# 13.05.2015 ob 12:59
jest sem že po OI napovedal, da je bilo tisto labodji spev slovenskega hokeja od tam naprej se kamen začel kotalit po hribu navzdol in vedno hitreje bo šel..... ne bo preteklo veliko vode ko bomo še iz Bgrupe izpadli..... nisem pesimist, se imam bolj za realista.... :)
sksimon
# 19.05.2015 ob 11:27
odprla se je pandorina skrinjica
DRAGON
# 13.05.2015 ob 16:59
Nekako se bo treba pogovorit vse še 1x, pa da res ne pademo v kakšno ŽNJ skupino, ker potem pa ne bom videl več Slovenije med elito :(

Kopitarjevi so pa itak skromni, tako da tudi boljša ponudba nebi imela smisla, vse kot prej način sodelovanja na zvezi in sistem sedme sile, da se HOKEJSKO EKIPO PUSTI PRI MIRU, DA DELAJO SOJE!
rokin
# 13.05.2015 ob 16:41
sami smo krivi da smo dopustil to
mcpjer
# 13.05.2015 ob 16:03
Škoda da je tako stanje v SLO športu...a res gre (roko na srce ) vse u maloro...hokej, košarka,
nogomet, rokomet, smučanje...itd.
Je pa res , da je vse povezano z denarjem ,a žal denarja ni in tako se delat ne da...
pa tudi to je res...včasih so denar za šport pridobili od državnih tovarn, te tovarne so sedaj zaprte, poceni odkupljene, ljudi so tajkuni zmetal na ceste insedaj si tajkunčki , direktorčki režejo velik kos denarne pogače.. in sedaj s tem nakradenim denarjem financirajo svoje netalentirane otroke, ki nimajo blage veze o športu..ali pa kupujejo drage jahte, hiše, avtomobile,vikende..pa tudi ljubice niso poceni...DENARJA ZA ŠPORT PA VSEENO NI.
Žal tako je v tej naši ljubi domovini...
Lovec
# 13.05.2015 ob 14:31
Še enkrat čestitam novinarjem RTV SLO.

Meni so takšne metode znane, saj se uporabljajo še drugje. Naročenost, upogljivost ljudi denimo, ki že veliko let skačejo od velikega prvenstva do velikega prvenstva različnih športov in nimajo nobenega nadzora in to za davkoplčevlaski denar.

Vse mi je bilo že počasi jasno po drugi tekmi in samo še čakal sem druščino da se poveže v koalicijo, včerja je še popoldanski glas na VAL202 pristavil svoje, čeprav je specializiran za motoroznanstvo.
kurjac
# 13.05.2015 ob 19:53
Fedorov
Ja zabijat bi moral se ti ne zdi ..tako pa je ostal zgolj pri enem zadetku . ce je za tebe to velik uspeh prov za mene je pa razocaranje pac vsak ima svoje mnenje ..
kurjac
# 13.05.2015 ob 19:49
Fedorov
Ponovno si precitaj moje komentarje..naj ti osvezim spomin vse cestitke ateju za uspeh na OI kar zadeva SP pa ni naredil premika in ko omenjas Anzeta kaj je naredil na 7 tekmah .poglej si statistiko .in ja se 1 X prevec casa je prebil na ledu zato je eden izmed glavnih krivcev za izpad. primer ce bi obstali v eliti. ( z malce srece. ) potem bi bil pa car .in ce primerjam Gaborika in Anzeta tu je bila velika razlika Gaborik je odlocil zmagovalca po napaki Anzeta .. Me pa cudi da se oglasas na moj zapis na zapis rdecega samo - zakesa pa ne . le zakaj dvojna merila......
tonismile
# 13.05.2015 ob 15:49
Meh..... saj ne ,da ne cenim Kopitarjevega dela in to kar je naredil ,vendar med spremljanjem nase reprezentance in njihovo igro, sem večkrat pomislil ,da je morda čas da Kopitar odide....pač prišel je njegov čas ,in sedaj nekaj delati tu neke drame.......ni vsaka sprememba nujno slaba.
clutch00
# 13.05.2015 ob 14:36
cez 3-4 leta se v sloveniji ne bo vec igral niti drugorazrednega hokeja. To je zal realnost, moral bi se skoncentrirat v neke bolj realne dostopne sporte. Ne pa se furserat s sporti, kjer imamo tri ledene dvorane potem pa se nonstop hvalt kok smo dobri k mamo tok mal dvoran, to dejansko nobenega ne zanima razen nas. V bistvu smo najboljsi med drugorazrednimi in najslabsi med prvorazrednimi. Razlika v kakovosti med prvo in drugo klaso je pa ogromen...
zamudnik
# 13.05.2015 ob 14:31
Sam Kopitar starejši je v neuradnem pogovoru med turnirjem priznal, da vsi novinarji skupaj niso pol tako moteči kot hokejski krogi na njegovih domačih Jesenicah.

Idealen štartni položaj za katero izmed okolij, kjer lahko otroci hokej zdaj gledajo samo po televiziji. Športna scena v Novem mestu: v akcijo za paket "športna dvorana plus hokejski klub", oboje iz niča, a oboje zaželeno in sigurno tudi perspektivno. Če ne NM, pa kdo drug, kjer prav tako ni nobene hokejske tradicije - ker doslej pač ni bilo niti osnovnih infrastrukturnih možnosti, da bi se kdaj razvila - in zato nobenih starih zamer.
marialorca
# 13.05.2015 ob 14:56
Toni Gruden, lepo prosim, vsi cenimo delo in prizadevanje Kopitarjev .... od atija do sinov .... ne zaslužijo si temnih oblakov v naslovu: Izpad in odstop, nad nami pa hokejski črni oblaki
Sam sem prepričn, da je v njih toliko optimizma (saj bi drugače pikado metali), da se bo maj 2015 pozabil in bodo že jeseni 2015 naredili VSE, da se hokejska pravljica ponovi.
SP elitne divizije v hokeju na ...
Toni Gruden
link
Risi predobri za drugo ligo in preslabi za elito. Kako dolgo še?
88
1. maj 2016 ob 06:35 Naloga je opravljena in risi gredo znova, že sedmič, med hokejsko elito, a Katovice niso bile glavni turnir leta, temveč bo to Minsk, kjer se bo na začetku septembra borilo za olimpijske sanje.
Več novic ...
Kazalo