SP v hokeju 2017
slice
Nylander MVP hokejskega svetovnega prvenstva
Panarin zbral največ točk, 22. maj 2017 ob 15:42 Švedski hokejist William Nylander je dobil nagrado za najkoristnejšega igralca turnirja (MVP) svetovnega prvenstva elitne divizije.
5
Švedi desetič svetovni prvaki - sijajni Lundqvist zaklenil vrata
45
21. maj 2017 ob 23:43 V finalu svetovnega prvenstva elitne divizije so hokejisti Švedske premagali Kanado z 2:1 po kazenskih strelih. Junak je bil izjemni vratar Henrik Lundqvist.
Kanadčani v zadnji tretjini zlomili Ruse za finale s Švedi
106
20. maj 2017 ob 21:39 Hokejisti Kanade, branilci naslova, so se uvrstili v finale svetovnega prvenstva elitne divizije, potem ko so v Kölnu s 4:2 premagali Ruse. Ti so po dveh tretjinah vodili z 2:0.
Risi bodo za vrnitev med elito igrali v Budimpešti
19
19. maj 2017 ob 14:28 Mednarodna hokejska zveza je na letnem kongresu v Kölnu določila prireditelje največjih turnirjev za naslednje leto. Slovenci bodo za vrnitev med najboljše igrali na turnirju divizije I v Budimpešti.
V polfinalu hokejski klasiki Kanada – Rusija in Finska – Švedska
25
18. maj 2017 ob 22:41 V četrtfinalu hokejskega SP-ja so Rusi v Kölnu ugnali Čehe (3:0), Kanadčani pa so z 2:1 odpravili Nemce. V Parizu je bila Finska boljša od ZDA (0:2), Švica pa je klonila pred Švedsko (1:3).
ZDA v derbiju strle Rusijo Hokejisti ZDA so na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Kölnu s 5:3 premagali Rusijo, ki je pred tem trikrat povedla.
17
Rakovec po nastopih risov: Razočaran sem, pričakovali smo več "Pred pol leta smo bili na tronu v Minsku, danes zapuščamo elitno divizijo, tako da se vračamo na stare tirnice," je po izpadu slovenske hokejske reprezentance s SP-ja elitne divizije dejal ...
48
Tičar: Zelo me jezi, da nismo zmagali na nobeni tekmi Ko so slovenski hokejisti na uvodni tekmi osvojili veliko točko proti Švici, si je bilo kar težko predstavljati, da na naslednih šestih srečanjih ne bodo osvojili nobene več.
38
Hat-trick Roussela za grenko slovo risov od elite Slovenski hokejisti so svetovno prvenstvo elitne divizije končali brez zmage. V zadnjem krogu so izgubili proti Franciji z 1:4. Na sedmih tekmah so zbrali le točko.
66
Švicarji namučili Finsko, Bäckström že zadel za Švedsko Švica je po zmagi v podaljšku nad aktualnimi svetovnimi prvaki Kanadčani, namučila tudi podprvake Fince, ki so slavili šele v podaljšku (3:2). Švedska je s 4:2 odpravila Dansko.
4
Vloga dvigala je ta hip realni domet risov Slovenski hokejisti so še petič zapored po igranju v elitni diviziji takoj izpadli v nižji razred reprezentančnega tekmovanja. Negativno presenečenje? Niti ne.
61
Brez enopartijske vizije v moštvenih športih ne gre " Nosilci igre niso znali in zmogli prevzeti bremena, kapetan Muršak je preveč individualen, se ukvarja s svojo statistiko ," po izpadu hokejistov iz elitne skupine med drugim ugotavlja reporter ...
102
Jan Muršak Fantje niso žurali, če gre kdo pogledat Pariz na prost dan, ne pomeni, da bo utrujen. Kolikor vem, nihče ni žural.
13
Selektor Zupančič prevzel odgovornost za igro v obrambi " Očitno res nismo dovolj dobri za skupino A. Ne moreš igrati na tej ravni, če dobiš po pet golov ," je kruto realnost slovenskega hokeja opisal kapetan Jan Muršak.
30
Belorusi Slovencem za poraz v Minsku vrnili z obrestmi Hokejistom Slovenije se spet ni uspelo obdržati v elitni skupini svetovnega hokeja. Na odločilni tekmi je bila Belorusija v Parizu boljša s 5:2, potem ko je risom v drugi tretjini zabila štiri gole.
371

Kazalo