Branilec Klemen Pretnar je v eni od akcij takole
Branilec Klemen Pretnar je v eni od akcij takole "položil" Tomaša Zohorno. Foto: Reuters
Risi izgubili s Čehi, z mislimi že pri Belorusih
Slovenski hokejisti niso bili kos Čehom

"Prehitro smo dobili dva gola, potem smo se spustili v lov za njimi. Bili smo prepočasni v reakcijah, igralci na češki strani pa ti uidejo ali pa narediš prekršek. To je bilo vidno na začetku, a preveč časa potrebujemo, da se prilagodimo. Če pa zaostajaš z 0:3, pa počneš stvari, ki jih ne smeš. Ekipa, kot je Češka, pa to izkorišča. Imamo še dve tekmi in zdaj prihajajo tiste odločilnega pomena. Če bomo zdaj ostali brez točk, bomo brez elitne skupine. To je čisto enostavna matematika," je strnil Zupančič.


Klemen Pretnar: "Mislim, da kot reprezentanca dobivamo status ali prepoznavnost in se vsi na nas pripravijo. Mislim, da so Čehi pogledali našo tekmo s Finci in so vedeli, da morajo dobro začeti in morajo izkoristiti svoje priložnosti. Zato so prileteli nad nas z vsem, kar imajo in zato je bila tudi razlika hitro tako visoka. Žal. Ampak smo vzpostavili ritem, mi imamo še dve tekmi. Zato je pomembno, da gledamo pozitivno in z dobrim občutkom na naslednjo tekmo."

Sabahudin Kovačevič: "Razlika med današnjo tekmo in Finsko je ta, da so oni imeli takoj 'power play', pritisnili so in zadeli, tako da je bilo povsem drugače kot proti Fincem. So kakovostna ekipa, izkoristili so svoje priložnosti. Mi se nismo 'šparali', saj če bi to počeli, bi lahko dobili tudi deset golov. Šli smo v to, da prenesemo čim boljše občutke proti njim. Razviti moramo dobro igro, hitro drsati in igrati pametno."

Aleš Mušič: "Mislim, da so Čehi res agresivno začeli. Dobili so dva prekrška, potem pa smo jih morali loviti. Mogoče smo začeli preveč obrambno, celotno gledano nismo tako slabo odigrali, a na žalost so bili Čehi premočni. O Belorusiji doslej še nismo razmišljali, ne moreš biti na eni tekmi in misliti na drugo. Danes prespimo, analiziramo, oni imajo še težji ritem, mi pa moramo jutri odigrati svojo najboljšo partijo na prvenstvu in odnesti tri točke."

Josef Jandač, selektor Češke: "Zahvaljujem se igralcem za dobro prvo tretjino, ker je bilo pomembno začeti tako dobro. Za razliko od včerajšnje tekme z Norveško nam je uspelo zadeti, pozneje pa smo nadzorovali tekmo. Veseli smo, ker so takšne tekme v paru težke za nas, zdaj pa se lahko v miru pripravimo na Francijo v nedeljo. Igramo korak za korakom, za zdaj še ne razmišljamo o tem, ali bomo v četrtfinalu ostali v Parizu. Čakata nas še dve tekmi."

Risi izgubili s Čehi, z mislimi že pri Belorusih
Slovenski hokejisti niso bili kos Čehom