SP v hokeju 2017

Poudarki

  • Odmevi po tekmi Francija - Slovenija (4:1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.6 od 16 glasov Ocenite to novico!
Matija Pintarič
Matija Pintarič je imel veliko dela predvsem v drugi tretjini. Foto: Reuters
VIDEO
Slovenci zapuščajo Pariz...

Dodaj v

Tičar: Zelo me jezi, da nismo zmagali na nobeni tekmi

Muršak, Sabolič in Kranjc najboljši risi na prvenstvu
15. maj 2017 ob 23:55
Pariz - MMC RTV SLO, STA

Ko so slovenski hokejisti na uvodni tekmi osvojili veliko točko proti Švici, si je bilo kar težko predstavljati, da na naslednih šestih srečanjih ne bodo osvojili nobene več. Razočaranje po porazu proti Franciji z 1:4 je bilo veliko.

Za najboljšega igralca zadnje tekme je bil zasluženo izbran vratar Matija Pintarič, najboljša trojica prvenstva iz slovenskih vrst pa so Jan Muršak, Robert Sabolič in Aleš Kranjc.

"Pred zadnjo tekmo smo vedeli, da oboji igramo le za čast. Ritem je bil dober, imeli smo nekaj priložnosti, a je v drugi tretjini Francija znala zadržati plošček v naši tretjini, dosegli so gol z igralcem več. Potem so hitro dosegli še en gol, mi pa smo se trudili in skušali znižati. Vratar Huet je dobro opravil svoje delo, s samo enim golom pa je težko kaj doseči," je pojasnil selektor Nik Zupančič, ki je še dodal, da se je veliko naučil v letošnji sezoni.

Rok Tičar je težko skril veliko razočaranje: "Dobra tekma, dobro smo se pripravili, čeprav je bilo že proti Belorusiji vsega konec. Borili smo se, a smo bili znova prekratki. Francozi so realizirali svoje priložnosti, tako da je to en grenak konec nastopanja v tej skupini. Po soboti je bilo veliko razočaranje, a smo profesionalci, treba je bilo odigrati do konca. Dali smo vse od sebe, a smo žal spet izgubili."

"Zelo me jezi, da nismo zmagali na nobeni tekmi. Mislim, da smo se dobro pripravili na top prvenstvo. Imel sem dober občutek, a se nam ni izšlo," je še dodal Tičar.

Robar: Plošček enostavno ni šel v gol
"Kar koli drugega kot resen pristop bi bilo nepošteno, tako do nas samih kot do navijačev, ki so še v Parizu. Imeli smo lepše priložnosti, a plošček enostavno ni šel v gol. Imeli so majhno prednost, nam pa enostavno ni šlo, da bi prišli nazaj v tekmo," je poudaril Mitja Robar.

Mušič: Če bi zadel iz kazenskega strela, bi lahko naredili kaj več
Aleš Mušič je zapravil kazenski strel v 17. minuti: "Potihoma smo upali na kakšen boljši rezultat, a žal ni šlo. Trener je ponavljal, da moramo biti profesionalci do konca in s tem smo se seveda strinjali. Skušali smo odigrati kar najbolje. Mislim, da je bilo kar v redu. Žal nisem zadel kazenskega strela, če bi, bi lahko naredili kaj več."

Henderson: Tekmo smo posvetili Huetu
Selektor Francije Dave Henderson je bil zelo zadovoljen: "Vsakič, ko igramo s Slovenijo, je težko. Ima dobre igralce, ki so sposobni zadevati, mi pa imamo Cristobala Hueta. Tekmo smo posvetili prav njemu. Končuje izjemno kariero, ob določenih trenutkih nas je rešil in na srečo nam je stekel 'power play'. Naredili smo nekaj napak, a je moštvo pokazalo dušo in srce."

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
Samo Zakes
# 16.05.2017 ob 07:13
Smo tam, kamor sodimo.
Tem fantom pa kapo dol za vse, kar so prikazali do sedaj.
Mogoče jim uspe še kdaj. Upam.
royayers
# 16.05.2017 ob 07:19
S pol kluba in amatersko ligo pricakujemo mi kaj? Da bomo z elito igrali, ne se hecat no. To je realnost in domet reprezentance..
JackAce
# 16.05.2017 ob 09:06
Ah, dejstvo je, da smo že pred prvenstvom vsi vedeli, da naši lahko računajo na točke in obstanek samo proti Belorusom in Norvežanom. S temi se nekako na papirju lahko kosamo, ostalo je bonus. Ampak to sta dve tekmi, jebiga se ni izšlo. Vseeno čestitke našim fantom za borbo in kapo dol. Zame je uvrstitev na olimpijske igre večji uspeh od obstanka v tej skupini.

Se mi zdi pa neokusno od (pre)nekaterih kavčarjev, da očitajo igralcem pomanjkanje volje in borbenosti. Kakšne večje žalitve za katerega koli športnika, ki gre zastopat slovenske barve bi si težko zamislil. Me zanima, če bi teli naši vrli kavčarji to upali komu od igralcev očitati "v živo". Hehe, bi se hitro premislili pomoje.
raknac navi
# 16.05.2017 ob 07:47
Mi smo hokejski cudez! Kapo dol fantom in vsem slovenskim hokejistom!
petr144
# 16.05.2017 ob 07:19
Tudi s Kopitarjem smo nazadnje izpadli iz elite, tako da..... čeprav dejstvo, da ga ni bilo je žalostno in obsojanja vredno - ni kriv samo on. Ekipa ni homogena, par igralcev nima tam kaj počet, golmana nista bila na nivoju (in to je v hokeju ena od bolj pomembnih zadev), selektor bi lahko večkrat bolje odreagiral...
Tole letos je bila generalno ena najslabših turnirskih predstav Slovenije v zgodovini. In za naprej nas res lahko skrbi ker ne vem, kdaj bomo spet igrali v eliti...
Galaxy
# 16.05.2017 ob 08:25
pazi_mina

A kdo ve, kdaj in kje bo sorejem za nase HokejASE ?

Zakaj Ezat? A jih misliš povabit v stričevo slaščičarno na banjana spljit in limonjad?
slešer
# 16.05.2017 ob 07:00
Edini, ki lahko igrajo ta nivo so Tičar, Jeglič, Sabolič, tudi Muršak se je izgubil v množici nedoraslih, žal. Kopitar bi jih znal za seboj potegnifi, Muršak pač ne. In smo tam, kjer ni muh.
zamudnik
# 16.05.2017 ob 10:40
A, jo že imam! :-D Očitno nisem star Jeseničan.
http://razvezanijezik.org/?page=prstjen

Prstjen (pridevnik) pomeni tečen, zoprn, siten. Besedo poznajo večinoma starejši Jeseničani, med mlajšimi ni toliko znana. Nemalo preglavic povzroča vsem ostalim Slovencem, saj si njen izvor pogosto razlagajo z besedo prst (del roke) ali prst (zemlja). Ne vem, če ima prstjen res kakšno zvezo z omenjenima besedama.
Besedne zveze: "Ne bodi tako prstjen/prstjena!" "Ima prstjen glas." "Kako se prstjeno držiš!"
Iz besede je izpeljan tudi glagol prstinariti, ki pa ni široko uporabljan, in pomeni sitnariti ("A že spet prstinariš?")
Vsekakor je prstjen unikatna beseda, ki jo je vredno ohraniti.
jernejU
# 16.05.2017 ob 10:28
Sem spremljal vse tekme in roko na srce... naši hokejisti so dobro igrali le proti Švici in Finski. Ostale tekme so bile zelo nemotivirane. Pogrešal sem nekaj borbenosti v obrambi in dogajale so se prepogoste napake.
Arso
# 16.05.2017 ob 14:12
Tičar, tudi mene jezi in žalosti. Še bolj me žalosti,
da smo bili vednom izigrani in večkrat osmešeni.
Še posebej pa me boli, da smo delali strahotne
napake v obrambi, itd.
Arso
# 16.05.2017 ob 22:16
Jesenice so tudi vedno dobro igrale ko so imeli trenerji trdo roko.
Npr. Ciril Klinar, Krikunov, Borisov, Heikki Malkia, itd. Zagotovo sem
še kakšnega strogega trenerja izpustil, saj je treba videti trdo roko
tudi na treningih.
alcatraz
# 16.05.2017 ob 09:15
Verjamem, da je Nik poskušal narediti kar se je dalo in da pri tem pač ni uspel.
Najbrž znanje že ima, nima pa avtoritete.
Ata Kopitar jo je očitno imel. Avtoriteto in spoštovanje. In najbrž tudi jezika ni pretirano šparal (da zna bit oster, se vidi iz izjav, ko je primazal zaušnico slovencem glede hokejskih dvoran!).
To rabijo igrači. Avtoriteto trdo roko in rešpekt!
zamudnik
# 16.05.2017 ob 08:53
Imeli smo lepše priložnosti, a plošček enostavno ni šel v gol.

No no, kaj pa francoske vratnice?

Pa še nekaj je bilo zanimivo. Ko ima power play nasprottnik, se pred našega golmana postavi vsaj en igralec, pogosto se mu na momente pridruži še eden. Mi smo pa pri števlčni prednosti v glavnem drsali okoli gola in imeli večkrat po dva igralca za njim. Ali pa sem morda samo jaz tako videl. :-)
Blumen33
# 16.05.2017 ob 10:53
Dejansko je elitna skupina s 16 reprezentancami zanimiva samo za te reprezentance, ki so v dvigalu (mi, Italija, Avstrija,...), da tak ona vsake dve leti vidijo kako je igrati z najboljšimi.

Z vidika izenačenosti bi bilo bolje da bi v elitni skupini nastopilo največ 12 reprezentanc, če ne samo 10 (pa naj odigra vsak z vsakim eno tekmo in tisti, ki bi na koncu zbral največ točk je zmagovalec)
Blumen33
# 16.05.2017 ob 10:47
Jaz osebno nisem razočaran, seveda bi si želel obstanka, ampak le ta bi bil, upoštevajoč vsa dejstva( proti komu smo igrali, koliko igralcev imamo, kje le ti igrajo v primerjavi s konkurenco) velik čudež.
Omenjate Francoze, Norveško, Belorusijo, (Beloruska reprezentanca je Dinamo Minsk - KHL, Norvežani igrajo na Švedskem in v NHL-u, Francozi - poleg NHL-ovcev imajo tudi golmana, ki je svoj čas branil v NHL-u, pa igralce, ki igrajo KHL DEL). Kaj pa naši - imamo enega NHL-ovca in štiri, ki igrajo KHL.

Elitna skupina je po hitrosti, znanju, moči, povsem drug svet, v primerjavi s prvo divizijo, zato pa te reprezentance, ki pridejo iz prve divizije naslednje leto spet takoj izpadejo
spy rtv slo
# 17.05.2017 ob 01:20
pa dobr risi sej ste bili dobri drugo leto pridete spet nazaj!
alcatraz
# 16.05.2017 ob 21:08
Sem spremljal vse tekme in roko na srce... naši hokejisti so dobro igrali le proti Švici in Finski. Ostale tekme so bile zelo nemotivirane. Pogrešal sem nekaj borbenosti v obrambi in dogajale so se prepogoste napake.

to je pa to, če daš igračem demokracijo in odtegneš povodec.
tle niku manjka še zelo veliko.
tastar kopitar je meu to poštiman!
nacionale
# 16.05.2017 ob 15:19
Nacionale ne moreš reči, da je obstanek realen, če imajo ostali tekmeci boljše ekipe.

Ostali tekmeci imajo boljše posameznike, zmaguje pa ekipa in ne posamezniki. Kot ekipa smo bili v preteklosti močni in kot taki premagali Beloruse, Dance (poglej si s kakšnimi posamezniki so nastopili v kvalifikacijah), Slovake (poglej si s kakšnimi posamezniki so nastopili na OI).
KRPANI
# 16.05.2017 ob 11:39
nanook

Sam res. He he. Lepa tolažba.
nanook
# 16.05.2017 ob 11:33
Rodman pa že ni tak...tko lepo je Muškota pobožal ko je zgrešil penal :)
sivi gandalf
# 16.05.2017 ob 11:28
vidim da vas ima večina tu gor luzersko mentaliteto ''sovražim barco, real, golden state'', ker pač niste navajeni zmagovat v ničemer, ja sej ni važno če vse izgubimo, važno da smo zravn pa sej nimamo dvoran itd. :)
madnes
# 18.05.2017 ob 00:34
kok nebuloz tuki gor

več kot očitno neki ni šimalo med igralci. spet slovenska specialiteta da se gremo klane
gorenci prot štajercem pa gorenci prot lublančanam pa lublančani prot štajercem, pačist usen kdo protkom, ..

če je res to kar se govori nej bo sram igralce k so to zakuhal če bi bli na nivoju igre kot v Minsku
bi obstal z levo roko tudi brez Kopija, tuki se je pa lepo vidl da se jim po domače je..e za vse,

če je nim useen kok so vredni na trgu pa v kake klube se lahko prodajo pol bi se moral potrudt vsaj za tisto peščico navijačev k hodmo z njimi čist povsod.

če se nebi uvrstil pa da bi la borba pol jim nebi očital nič, s takim vlečenjem po ledu pa bolš da nehajo špilat za reprezentanco pa nej igrajo tisti k majo željo dat vse od sebe pa tut če boto v 3 kakovostni skupini svetovnega hokeja. letos so bli res nepemagljivi samo kanadčani pa čehi z ostalimi bi lahko tud zmagal.

SRAMOTA
bolime pa to da mam občutek da je tle spet slovenska foušija da neb slučajno žabar naredu bolš rezultat k pa ovca.

hej halo mal se zamislite vpleteni.

me zanima če je kdo od hokejistov tok dec da bo povedu kaj se je dogajal in se opraviču navijačem k smo šli zarad njih v pariz.
nacionale
# 16.05.2017 ob 13:37
Na tem SP nismo bili niti blizu obstanka. Zasedli smo zadnje, 16. mesto z rekordnimi 36 prejetimi zadetki. To absolutno ni naša realnost, realno smo bili z to ekipo sposobni obstati, zakaj pa nismo, naj si pa vsak razloži sam. Če bi recimo osvojili 11. mesto, bi pa vsi "pametovali", da je to naša realnost.
nordnung, z takšno igro kot smo jo prikazali sedaj, bomo mi dali hlače dol še pred B grupo. Res je, da se razlika do najboljših zmanjšuje, pri nas se je pa na žalost povečala.
Na pou Slovenc
# 16.05.2017 ob 10:23
Stajerci naj kr jesenicanam prepustijo glavno besedo kr se hokeja tice....za fusbal še ne recem ;)
vzhodnik
# 16.05.2017 ob 08:43
Tako kot so igrali za grb, si nobeden ne zasluži pohval. Predvsem so odkrili medsebojna trenja in se naj razlaga kdor koli kaj hoče! Za grb se igra, ne glede na vse. Spoštovanja pa ni bilo!!
juventina10
# 19.05.2017 ob 07:57
ja, vi ste bili tam in ne mi, zakaj niste vsaj probali.
iluvatar
# 16.05.2017 ob 10:58
kako šele nas..
u qratz
# 16.05.2017 ob 05:34
zdej pa vsi na brnik pozdravit junake planinskega čaja
Blumen33
# 16.05.2017 ob 15:54
Kaj pa to, da se nam je ob tistih zmagah vse poklopilo in smo presegli pričakovanja in je mogoče tekmec imel takrat slab dan?

Tako z Dansko kot Belorusijo imamo negativno razmerje na velikih turnirjih.

Če pogledaš stave - koeficienti ki jih oni pred začetkom tekme določijo stavne hiše nekje ponazarjajo realno sliko
tabasco
# 16.05.2017 ob 09:32
Pa kaj temu Niku ni jasno? kako je bil lahko spet golman igralc tekme? pinta 86% krole 85% na prvenstvu pa sta bla oba igralce dolocene tekme! ce bi mel golmane na 93% bi z lahkoto obstali v skupini A. vem da bi morali vsi igralci pomagat v obrambi samo sta na zalost oba dobila prevec poceni golov!! glavna odgovornost je ja Niku ki je stavil na napacna golmana!
Blumen33
# 16.05.2017 ob 13:49
Nacionale ne moreš reči, da je obstanek realen, če imajo ostali tekmeci boljše ekipe.

Res je da znamo igrati bolje, kot smo igrali na prvenstvu, ampak če želimo mi katerega od tekmeca premagati se nam mora vse poklopiti.

Če bi recimo igrali s Francijo, Norveško ali Belorusijo z vsakim 10 tekem jaz mislim da ni teorije, da premagamo kogar koli od njih vsaj 5x. Če pa misliš da lahko, potem pa je bil obstanek realno dosegljiv
nordnung
# 16.05.2017 ob 12:04
B grupa hlače dol prihajajo risi...
Cyril
# 16.05.2017 ob 01:35
Ah sek bote zmagal evelesile iz Japoske, vstralije, Hrvaške, Litve, Kitajske, koreje itd.
športek
# 16.05.2017 ob 10:02
Štajerci pa gorenci so si bli skoz v laseh
športek
# 16.05.2017 ob 10:01
In da je hotu skoz neki po svoje.
športek
# 16.05.2017 ob 10:00
Pravjo, da je bil Rodman fest prstjen.
repina931
# 16.05.2017 ob 09:58
Mam eno vprasanje kje brani Kristan ali je ze zaključil z kariero sprasujem pa zato ker mi je manjkal na tem prvenstvu pa tudi ce bi sedel samo na tribuni
zamudnik
# 16.05.2017 ob 10:38
Pravjo, da je bil Rodman fest prstjen.

Kakšen? :-D
Kazalo