Tyler Johnson je dvakrat zatresel mrežo Detroita. Foto: Reuters
Tyler Johnson je dvakrat zatresel mrežo Detroita. Foto: Reuters
Washington Capitals
Veselje hokejistov Washingtona po uvrstitvi v drugi krog. Foto: Reuters

la Red Wings (2:5) in izsilila sedmo, odločilno, tekmo.

"Vodilni zadetek vse spremeni. Spremeni, kako igraš, tvoj sistem in načrt tekme," je po srečanju dejal Tyler Johnson, ki je dvakrat zatresel mrežo, sicer pa je v seriji dosegel že šest golov. Ameriški napadalec je povedel ob koncu četrte minute, ko je z dolgo podajo od svojih vrat do druge modre črte Victor Hemdan našel Nikito Kučerova, ta pa je ploščico takoj predal Johnsonu, ki je zadrsal v napad in premagal Petra Mrazeka. Na 2:0 je v 12. minuti po izjemni kombinaciji gostujočih hokejistov povišal Jason Garrison, ki je ostal sam.

Židlicky odgovoril Tatarju
Po polovici tekme je bil izid že 3:0. Znova je bil uspešen Johnson. V 30. minuti je v protinapadu kaznoval napako Brendana Smitha, ki je izgubil ploščico v nevtralni tretjini. Na začetku zadnje tretjine so se gostitelji priključili le na gol zaostanka. Dvakrat je Bena Bishopa premagal Tomaš Tatar. V drugi tretjini je slovaški napadalec zadel ob igralcu več na ledu in po lepi dvojni podaji s Pavlom Dacjukom, na začetku zadnje tretjine pa se je med dvema gostujočima hokejistoma sijajno znašel po sodniškem metu in po obratu z bližine plošček poslal v mrežo.

Dobrih pet minut pred koncem je Marek Židlicky slabo izbil plošček, zadel je Alexa Killorna, ki je potem po samostojni akciji zadel za 4:2. Končni izid je z zadetkom v prazno mrežo postavil Cedric Paquette. "Moramo se zbrati in se dobro pripraviti na sedmo tekmo. Še nobena ekipa v tej seriji ni dobila dveh tekem zapored, torej, pojdimo v Tampo. Mislil sem, da smo dobro začeli, a še preden smo se dobro zavedeli, smo zaostajali," je po tekmi povedal trener Detroita Mike Babcock. Sedma tekma bo sredo.

Kuznecov popeljal Washington v drugi krog
Washington je s 4:2 v seriji izločil NY Islanders. Šesto tekmo je na domačem ledu dobil z 2:1, mož odločitve pa je bil Jevgenij Kuznecov. Ob koncu druge tretjine so Capitalsi povedli prek Joela Warda, ki je ploščico pred vrati spravil v mrežo po kombinaciji Alexa Ovečkina in Brooksa Orpika. Po lepem prodoru Thomasa Hickeyja je izenačil Frans Nielsen. Dobrih sedem minut pred koncem pa je Kuznecov popeljal Capitalse v drugi krog, potem ko je ob ogradi prejel plošček, zadrsal čisto z desne in ob drugi vratnici plošček pospravil v mrežo.


Liga NHL, končnica, Vzhod, 1. krog
WASHINGTON - NY Islanders 4:3
2:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Ward 39., Kuznecov 53.; Nielsen 44.
Obrambe: Holtby 10; Halak 24.

DETROIT - TAMPA BAY 3:3
2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Tatar 33., 42.; Johnson 4., 30., Garrison 12., Killorn 55., Pacquette 60.
Obrambe: Mrazek 23; Bishop 22.

NY RANGERS - Pittsburgh 4:1
Ottawa - MONTREAL 2:4


Zahod, 1. krog
MINNESOTA - St. Louis 4:2
CHICAGO - Nashville 4:2

CALGARY - Vancouver 4:2
Winnipeg - ANAHEIM 0:4

V odebeljenem tisku je izid v zmagah, igrajo na 4 zmage.