Antti Pusa še ne obupuje. Upa, da se bodo razmere na Jesenicah vendarle uredile. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Antti Pusa še ne obupuje. Upa, da se bodo razmere na Jesenicah vendarle uredile. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrej Tavželj
Andrej Tavželj ima vsega do vrha glave. V zadnjih dveh letih je vedno igral v klubih, ki so imeli velike finančne težave, kar se je zelo poznalo tudi na ledeni ploskvi. Foto: MMC RTV SLO
Robert Kristan
Robert Kristan je zaklenil vrata na Jesenicah, v Tivoliju pa je bil v zadnjih dveh sezonah vedno junak ob zmagah Medveščaka. Foto: MMC RTV SLO

Razočarani obrazi igralcev v torek zvečer so povedali vse. Poraz proti Medveščaku z 0:2 je bil popolnoma v ozadju, edina tema so bile finančne težave. Železarje so zapustili Johan Björk, Lukaš Hvila, Marcus Olsson, James Sixsmith in Martin Tuma.

Pusa zelo potrpežljiv
"Težko je. Rad bi ostal tu in igral. Bomo videli, kaj bo. Za zdaj čakam. Upam, da se bo vse kmalu uredilo. Kmalu moramo začeti zmagovati," je povedal Antti Pusa, edini tujec poleg Michala Fikrta, ki je še ostal v Podmežakli. V letošnji sezoni je dosegel šest golov in osem podaj, kar je največ od igralcev, ki so še ostali na Gorenjskem.

Tavželj obupan nad stanjem
Popolnoma na tleh je bil kapetan Andrej Tavželj, ki je januarja 2010 zapustil Tilio Olimpijo zaradi podobnih težav. "Vse skupaj je zelo utrujajoče. Iz dneva v dan se dogajajo stvari ... Ko misliš, da se je že vse zgodilo, dobiš nov žebelj v krsto. V tem trenutku sem psihično na dnu," je bil obupan branilec železarjev.

V zelo težkem položaju je tudi trenerska ekipa. Heikki Mälkiä in Dejan Varl morata sestaviti popolnoma nove napade. "Že na začetku sezone smo morali popolnoma na novo sestaviti ekipo. Zdaj smo znova v tem položaju. Mladi igralci so se zelo dobro borili proti Medveščaku, a proti rutinirani zagrebški ekipi je bilo zares težko. Imeli smo nekaj lepih priložnosti za zadetek. V beljaku nas prav tako čaka zahtevna tekma. V napadu si moramo pripraviti več priložnosti, pred golom moralio ustvariti več prometa," je pojasnil trener Heikki Mälkiä, ki ni hotel komentirati finančnih zapletov, saj so za te stvari odgovorni drugi ljudje v klubu.

Peintner ostaja previden
Beljak je v torek odpravil Orle iz Znojma s 5:0 in bo skušal v petek pobegnizi z dna lestvice, kjer je že vse od konca septembra. "Njihovi igralci so od malih nog povezani s klubom. Ne glede na trenuten položaj bodo dali vse od sebe. Če ne bomo izkoristili svojih priložnosti, bomo težko zmagali," je poudaril Markus Peintner, ki se je spomnil tudi poraza v Podmežakli z 1:3.

22. krog, petek ob 19.15:
TILIA OLIMPIJA - MEDVEŠČAK

BELJAK - ACRONI JESENICE

SAPA FEHERVAR - ORLI ZNOJMO

KAC CELOVEC - LINZ

SALZBURG - GRADEC

DUNAJ je prost.


Lestvica: *
LINZ 19 16 1 2 +21 33
KAC CELOVEC 18 12 1 5 +16 25
TILIA OLIMPIJA 19 11 2 6 +8 24
SALZBURG 19 11 1 7 +2 23
MEDVEŠČAK 19 10 2 7 +12 22
SAPA FEHERVAR 19 10 2 7 +4 22
DUNAJ 20 8 3 9 -4 19
GRADEC 19 8 0 11 -11 16
ACRONI JESENICE 19 5 5 9 -16 15
ORLI ZNOJMO 18 6 3 9 -19 15
VSV BELJAK 19 7 0 12 -7 14

* - poraz po podaljšku oz. kazenskih
strelih prinaša eno točko