Slovenski hokejisti bodo na majskem SP-ju igrali v skupini B v Parizu. Foto: BoBo
Slovenski hokejisti bodo na majskem SP-ju igrali v skupini B v Parizu. Foto: BoBo
Urbas ima na Katovice lepe spomine

Po dveh treningih na Bledu je Zupančič na Poljsko popeljal ekipo, v kateri ni nekaterih najmočnejših adutov. Igralce je izbral iz obeh domačih klubov in Lige Ebel, močna pa je tudi francoska zasedba.

Tekmeci na prizorišču, kjer so si risi lani spomladi priborili vozovnico za letošnje svetovno prvenstvo elitne divizije, bodo stari znanci in že kar tradicionalni nasprotniki Italijani in Poljaki, medtem ko to v nekoliko manjši meri velja za Ukrajince.

V četrtek ob 19.30 bodo prvi tekmeci Slovencev Poljaki. Aprila so na drugoligaškem SP-ju Zupančičevi varovanci doživeli poraz z 1:4, poleti pa so bili prepričljivo boljši v olimpijskih kvalifikacijah v Minsku s 6:1.

"H koncu gredo klubska tekmovanja, prihaja čas končnic, to pa je občutljivo obdobje, kar se tiče klubskih obveznosti," je o tokratni precej premešani sestavi ekipe, ki je tudi posledica nekaterih težavnih dogovarjanj s klubi in nekaj še nezaceljenih poškodb stalnih reprezentantov, dejal selektor.

"Lepo je priti nazaj. Mene na novembrskem turnirju ni bilo, tako da sem vesel, da je spet priložnost za akcijo in lepo se je podružiti s fanti. Prava mešanica smo, priložnost bo, da se spoznamo in uigramo," je na novinarski konferenci na Bledu dejal Jan Urbas, ki bo v Katovicah kapetan.

"Poljaki so doma zelo močna ekipa, videli smo, da lahko igrajo zelo fizično, so dobri drsalci in tekma bo težka. Isto velja za Italijo in Ukrajino, bo pa poudarek bolj na naši igri. Moramo delati na naš način," je še dodal Urbas.

Spored turnirja v Katovicah:

Četrtek ob 16.00:
ITALIJA - UKRAJINA
Ob 19.30:
POLJSKA - SLOVENIJA
Petek ob 16.30:
POLJSKA - UKRAJINA
Ob 20.00:
SLOVENIJA - ITALIJA
Sobota ob 15.00:
UKRAJINA - SLOVENIJA
Ob 18.30:
POLJSKA - ITALIJA

Urbas ima na Katovice lepe spomine