David Rodman je v Katovicah dosegel dva gola. Foto: www.alesfevzer.com
David Rodman je v Katovicah dosegel dva gola. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor Nik Zupančič je uspešno začel pot na slovenski klopi. Po zmagi nad Poljsko (2:1) in Avstrijo (5:1) so risi odpravili tudi Južno Korejo ter potrdili prvo mesto na turnirju. Na Poljskem so Slovenci nastopili oslabljeni, saj zaradi poškodb in klubskih želja ni bilo nekaterih nosilcev igre, vseeno pa so z učinkovito igro Slovenci vpisali tri zmage.

Slovenija je povedla že ob izteku tretje minute, ko je pred golom plošček v mrežo pospravil David Rodman, ki je odločil dvoboj proti Poljski. Vodstvo so Slovenci povišali po petih minutah drugega dela. Ob igri 4:3 je Slovenija močno pritisnila in Korejce stisnila pred vrata, za 2:0 pa je zadel Žiga Jeglič, ki je na turnirju dosegel tri gole. Tri minute pozneje je igralca več na ledu izkoristila tudi Južna Koreja, Roberta Kristana pa je premagal Sang Vuk Kim.

Po polovici tekme je Zupančič, kot je napovedal, da bo minute razporedil med oba vratarja, na klop potegnil Kristana, v vrata pa je stopil Luka Gračnar. V zadnjem delu so risi zadeli še dvakrat. Deset minut pred koncem se je med strelce vpisal Miha Pesjak, zmago pa je 11 sekund pred iztekom 60. minute, ko sta bila na kazenski klopi kar dva Korejca, potrdil Jurij Repe. Za igralca tekme je bil izbran Sabahudin Kovačević.

3. krog:
SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
D. Rodman 3., Jeglič 26., Pesjak 51., Repe 60.; S. W. Kim 29.

POLJSKA - AVSTRIJA 2:4

2. krog:
SLOVENIJA - AVSTRIJA 5:1
POLJSKA - JUŽNA KOREJA 3:1

1. krog:
POLJSKA - SLOVENIJA 1:2
JUŽNA KOREJA - AVSTRIJA 1:2 - v podaljšku