Team Jesenice je v finalu letošnjega državnega prvenstva izgubil z Olimpijo. Foto: Drago Cvetanovič
Team Jesenice je v finalu letošnjega državnega prvenstva izgubil z Olimpijo. Foto: Drago Cvetanovič

Kot poroča časnik Ekipa, je predsednik in zakoniti zastopnik kluba HK Jesenice Slavko Kanalec 21. marca obvestil upravno enoto na Jesenicah o prenehanju delovanja kluba s 17. februarjem 2014.

Hokejisti (upniki) o izbrisu niso bili obveščeni?
Glede na zakon o športnih društvih je sklep zbora članov pozval upnike, da v roku 30 dni od objave o prenehanju delovanja predložijo svoje terjatve do kluba, sicer bodo te po prenehanju delovanja zapadle. Med upniki so po poročanju časopisa tudi nekdanji hokejisti tega kluba, ki pa o izbrisu iz registra društev niso bili seznanjeni. Rok se tako izteče 21. aprila.

Izbris ali postopki na sodišču?
Kot navaja Ekipa, sta zdaj mogoča dva scenarija. Če v 30 dneh od objave UE Jesenice s svojimi terjatvami ne bo obvestil nihče izmed upnikov, bo HK Jesenice izbrisan iz registra društev, terjatve v znesku več kot milijona evrov pa bodo zapadle. Če se bodo upniki javili pravočasno, se bo postopek izbrisa ustavil, UE Jesenice pa bo zadevo predala pristojnemu sodišču.

"Upravna enota Jesenice je dne 21. marca 2014 objavila poziv upnikom, ki imajo terjatve do društva Hokejski klub Jesenice, da lahko v roku 30 dni od dneva te objave (rok torej še ni potekel), o svojih terjatvah obvestijo našo upravno enoto. Do tega trenutka nismo na UE Jesenice prejeli še nobenega takega obvestila. Od tega, ali bomo dobili obvestilo oz. obvestila upnikov, je tudi odvisen nadaljnji potek postopka v povezavi z izbrisom društva iz registra," je sporočila načelnica UE Jesenice Alenka Burnik.

4. marca registrirano Hokejsko drsalno društvo Jesenice
Na upravni enoti Jesenice so tudi potrdili, da je bil 4. marca registriran klub oziroma društvo z imenom Hokejsko drsalno društvo Jesenice, ki ga zastopa Anže Pogačar. To je poleg HD Jesenice mladi, ki ga vodi Miha Rebolj, in Team Jesenice, ki ga je ustanovila Hokejska zveza Slovenije, še tretji klub na Jesenicah.