Jan Urbas se veseli turnirja v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Urbas se veseli turnirja v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Risi že trenirali v Tivoliju

"Na Švedskem sem videl večji izziv. Mislim, da lahko še veliko napredujem. Še vedno mislim, da potrebujem velike izzive v karieri. Ekipa se želi prebiti iz lige Allsvenskan v Elitserien," je na zboru slovenske reprezentance v Tivoliju pojasnil 25-letni napadalec, ki se na Švedskem odlično počuti, igral je že za Växjö Lakers in Malmö IF Redhawks. Västerås je med letoma 1988 in 2000 že igral v elitni švedski druščini.

KAC ima svetlo prihodnost
Urbas je za KAC odigral deset tekem, dosegel je štiri gole in prispeval še eno podajo. Debitiral je na tekmi proti Dornbirnu, ko je potrdil zmago z 2:0. "V Celovcu sem bil zelo zadovoljen. KAC je ena boljših organizacij v Ligi Ebel, a odločil sem se za nove izzive na Švedskem. Začetek sezone je bil zelo slab, s prihodom novega trenerja se je vse spremenilo na bolje. Igra je veliko boljša, iz tekme v tekmo je KAC boljši in ima svetlo prihodnost. Zame je bila to zelo pozitivna izkušnja in nimam nobenih pripomb. Sprejeli so me lepo, bil sem prvi Slovenec v tem klubu," je še dodal Urbas.

Rise čaka od četrtka do nedelje turnir v Ljubljani, kjer se bodo srečali z Japonsko, Belorusijo in Avstrijo. "Treba se bo držati zamisli selektorja Kopitarja. Na žalost se vse lige ne prekinjajo, zato manjka kar nekaj odličnih hokejistov. To bo zelo dobra akcija, spoznali se bomo z mlajšimi fanti. Za njih bo to velik izziv, čaka jih več igralnega časa. Na vseh treh tekmah si želimo zmagati. Izid ni najbolj pomemben, prikazati bo treba pravo igro. Vsi trije nasprotniki so zelo kvalitetni," je razložil Urbas, ki je v pretekli sezoni igral za EHC München.

Risi že trenirali v Tivoliju