Sam Gagner je lani za Edmonton na 75 tekmah dosegel 18 golov in prispeval 29 podaj. Foto: Reuters
Sam Gagner je lani za Edmonton na 75 tekmah dosegel 18 golov in prispeval 29 podaj. Foto: Reuters
Jonathan Bernier
Drugi vratar Los Angelesa Jonathan Bernier je razkril, da je zavrnil ponudbo Salzburga. Quickova rezerva raje brani v 2. nemški ligi. Foto: Reuters

Kot je na spletni strani sporočil koroški klub, bo 23-letni napadalec Naftarjev začasno nadomestil poškodovana Gregorja Hagerja in Raphaela Herburgerja. Gagner in branilec Myers bosta debitirala v petek, ko tretji Celovčani gostujejo pri deveti Sapi v Szekesfehervarju.

V družbi Gretzkyja in Lemiuexa
Sam Gagner je v NHL-u zbral 77 golov in 143 podaj na 366 tekmah. Za vrhunec kariere pa je poskrbel letos februarja, ko je ob zmagi Edmontona z 8:4 proti Chicagu dosegel štiri gole, pri drugih štirih pa je bil podajalec. Takšen dosežek v NHL-u predtem ni bil dosežen kar 24 let, z osmimi točkami na eni tekmi pa se je Gagner pridružil redkim izbrancem s takšnim dosežkom, v tej družbi pa sta tudi legendarna Wayne Gretzky in Mario Lemiuex.

V regionalni ligi Ebel je tako z Gagnerjem že devet igralcev iz najboljše hokejske lige na svetu, kjer so zaradi "lock-outa" lastnikov vse dejavnosti zamrznjene.

NHL-ovci v ligi Ebel:
Slovenec Jan Muršak pri Telemachu Olimpiji, Američan Corey Potter pri Dunaju, Kanadčani Bryan Bickell v Znojmu, Dustin Jeffrey pri Medveščaku, Sam Gagner in Tyler Myers v Celovcu, ter Avstrijci Michael Grabner v Beljaku, Thomas Vanek v Gradcu ter Andreas Nödl v Innsbrucku.

Kdo bo ponudil naslednji predlog?
V "zaklenjeni" ligi NHL se bodo v torek po tednu premora le nadaljevala pogajanja med lastniki in igralci. Novi "krog" pogovorov o kolektivni pogodbi bo na sedežu sindikata NHLPA v Torontu. Udeležili se ga bodo vsi štirje ključni možje, ki odločajo o usodi sezone: komisar lige NHL Gary Bettman, izvršni direktor Bill Daly ter glavna v sindikatu Donald Fehr in Steve Fehr.

Poznavalci hokeja v Severni Ameriki namigujejo, da obe strani končno pripravljata novi ponudbi za oblikovanje kolektivne pogodbe, brez katere se nova skrajšana sezona ne bo mogla začeti. Navkljub pogovorom bo moralo vodstvo lige odpovedati nove tekme.

NHL bolj skrbi, kako do medijske zmage
A medtem je v ponedeljek zvečer izbruhnil škandal, po katerem se je močno povečal pritisk na ligo in lastnike. Portal Deadspin je razkril, da je NHL najel medijsko svetovalno skupino Franka Luntz, ki slovi kot najvplivnejši "spin doctor" republikanske stranke. Luntz je na ciljni skupini hokejskih navijačev v Washingtonu preizkušal, kakšno sporočilo naj liga pošlje javnosti, da dobi "medijsko vojno" proti sindikatu in igralcem, ne pa, kaj bi bila za navijače najboljša rešitev "lock-outa".