Anže Kopitar tokrat ni dosegel točke, tako da v končnici ostaja pri 24. Foto: Reuters
Anže Kopitar tokrat ni dosegel točke, tako da v končnici ostaja pri 24. Foto: Reuters
Los Angeles Kings
1:0. Kralji potrebujejo za drugi naslov v treh letih še tri zmage. Foto: Reuters
V Podmežakli proslavili prvo zmago Kraljev
Kralji od 0:2 do 3:2 na prvi tekmi finala

Junak je bil Justin Williams, ki je Kraljem priboril zmago v peti minuti podaljška (3:2). "Res se ne smemo pritoževati. Uspeva nam iz tekme v tekmo. Kljub odličnemu razpletu pa moramo še marsikaj postoriti. Zagotovo to ni bila najboljša tekma, še posebej za naše standarde. Nočemo, da bi nam to prišlo v navado. Nismo bili pripravljeni na hitrost njihovih krilnih napadalcev. Kljub temu smo izvlekli zmago, kar je v tem trenutku najpomembneje," je povedal Williams, ki je v končnici zbral 20 točk, štiri manj od najučinkovitejšega Anžeta Kopitarja.

Williamsa je pohvalil tudi moštveni kolega iz branilskih vrst Willie Mitchell: "Le peščica igralcev še lahko stopnjuje raven igre v tem obdobju. On je eden izmed teh. Sreča je, da ga imamo. Dobil je vzdevek gospod sedme tekme, jaz pa si želim, da bi bil gospod 1., 2., 3. in 4. Potrebujemo štiri zmage."

Podobno kot Williams tudi Mike Richards ni bil zadovoljen z igro: "Našli smo pot do zmage, toda vsi želimo to tekmo pozabiti. Čeprav smo zmagali, nismo pokazali igre, ki si jo veliki finale zasluži. Rangersi so dobro moštvo, igrajo trdo, toda moramo pokazati veliko več."

Trener Rangersov Alain Vigneault je bil nezadovoljen predvsem z igro v zadnji tretjini, ko so Kralji "nadstreljali" goste kar z 20:3. "Še vedno ne vem, kaj se je dogajalo v zadnji tretjini. Ali so bili oni tako dobri, ali pa smo mi prenehali igrati in se premikati v smeri sever-jug. V tem obdobju smo bili res nadigrani. V podaljšku so dobili odbitek in dosegli zmagoviti gol," je povedal Vigneault.

Pred srečanjem se je veliko govorilo o utrujenosti Kraljev, ki so v razburljivem finalu Zahoda šele v nedeljo opravili s Chicagom. Začetek je bil počasen, toda Kingsi se niso izgovarjali na utrujenost. Vratar New Yorka Henrik Lundqvist meni, da to ni bil odločilni dejavnik: "Res se je o tem veliko govorilo, toda oni so odigrali le tekmo več od nas. Pričakovali smo, da bodo nabrušeni. V tem obdobju ne poznaš utrujenosti in komaj čakaš, da prideš na led. Nam preostane, da ulovimo zmago na drugi tekmi."

Los Angeles je odigral 12. tekmo v finalih Lige NHL in moral še šestič igrati v podaljšku (tri zmage, trije porazi). Kralji igrajo tretji finale v klubski zgodovini (1993, 2012, 2014), vselej pa so dobili prvo tekmo serije.

V Podmežakli proslavili prvo zmago Kraljev
Kralji od 0:2 do 3:2 na prvi tekmi finala