Robert Kristan se vrača v Tivoli. Foto: EPA
Robert Kristan se vrača v Tivoli. Foto: EPA
Tomaž Vnuk
Predsednik Tomaž Vnuk še išče glavnega trenerja. Foto: www.alesfevzer.com
Kristan se v olimpijski sezoni želi vrniti v staro formo

Po negotovi usodi HDD Olimpije bo v dvorani Tivoli v novi sezoni igral le en klub, HK Olimpija, ki ga v vlogi predsednika vodi nekdanji reprezentant Tomaž Vnuk. Olimpija naj bi dobila novega sponzorja, ki bi jim skupaj s Hokejsko zvezo Slovenije omogočil normalno finančno izpeljavo sezone.

Kristan je izpustil lansko klubsko sezono in zato tudi ni nastopal v reprezentančnem dresu. Jeseniški vratar je bil del slovenske reprezentance na zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju, v preteklosti pa je igral tako za jeseniško kot ljubljansko moštvo. Branil je tudi barve zagrebškega Medveščaka, nazadnje pa je igral na Češkem.
Priprave se začenjajo 31. julija
Vnuk pravi, da si želijo sestaviti jedro ekipe do konca junija, priprave na novo sezono pa bo klub začel 31. julija.

"Nekje je treba začeti in vratar je srce ekipe. Robert lani ni igral, imel pa je veliko željo po nadaljevanju kariere. Veseli me njegov prvi cilj, ki je uvrstitev v reprezentanco Slovenije. Zaveda se, da bo moral za to trdo delati, mi pa se bomo trudili, da mu omogočimo primerne razmere in mu pomagamo pri tej želji," je Vnuk dejal na današnji skupščini kluba Tivoliju.

Za zdaj še ni mogel govoriti o drugih okrepitvah, želi si, da bi imeli vsaj 90 odstotkov postave za člansko moštvo do konca junija. Pri sestavi ekipe bodo skušali pridobiti predvsem svoje nekdanje igralce, ki so pozneje igrali tudi za HDD Olimpijo, nekaj bo igralcev domačega kluba, Vnuka pa veseli tudi sodelovanje z zaloškima kluboma Playboy Slavija in Slavija Junior, s katerim bodo omogočili igranje predvsem generaciji hokejistov do 20 let.

Glavni trener še ni znan
Prav tako za zdaj še ni znano, kdo bo glavni trener. "Prvi trener za zdaj še ni določen, v strokovnem kadru bo zanesljivo Andrej Brodnik. V kakšni vlogi, kot glavi trener ali kot pomočnik, pa bomo skušali določiti do konca meseca," pojasnjuje Vnuk.

Do konca meseca morajo zagotoviti 550.000 evrov
Na skupščini kluba so poleg sprejetja programa dela in sprejemanja poročil zadnje sezone (končali so jo z izgubo 11.500 evrov, a je, kot je zagotovil Vnuk, pozitiven društveni sklad še vedno 32.000 evrov in niso nikomur nič dolžni) v programu dela za sezono 2017/18 predvideni ustanovitev gospodarskega društva v okviru HK Olimpija, ki bo skrbelo za člansko selekcijo v Alpski ligi, s tem pa so omogočili finančno neodvisno delovanje mlajših in članske selekcije.

Za delovanje v alpski ligi oziroma bodo morali v klubu do konca meseca zagotoviti 550.000 evrov, finančna sredstva bodo po Vnukovih besedah zagotovili ob podpori mesta in s pomočjo sponzorskih vložkov.

Kristan se v olimpijski sezoni želi vrniti v staro formo