Miha Verlič je aprila prekinil pogodbo z Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miha Verlič je aprila prekinil pogodbo z Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mušič: Stvari se le premikajo na bolje
Za začetek pri Olimpiji štirje tujci
Trener Dahlem in kapetan Mušič o začetku priprav

Mariborčan, ki je, kot sam piše, zaradi neizpolnjevanja obveznosti HDD Telemach Olimpije 15. aprila letos prekinil pogodbo, se je odzval na izjave direktorja kluba Matjaža Seklja na ponedeljkovi novinarski konferenci. "Naša pravna služba meni, da način prekinitve pogodb (poleg Verliča sta ta korak storila še Žiga Grahut in Ken Ograjenšek, op. a.) ni bil pravilen. Mi se bomo borili za svoje pravice," je tedaj povedal Sekelj in napovedal, da se bodo mogoče odločili tudi za pravne ukrepe.

Celotno Verličevo izjavo za javnost lahko preberete TUKAJ.


"To, da ni bilo denarja, ni najhuje"

Verlič zdaj piše takole: "O Matjažu Seklju in njegovih trditvah v zadnjem intervjuju naj ponovim: zadnjo plačo sem dobil za mesec november 2013, prav tako nadomestilo za stanovanje. Drsalke sem čakal najmanj dva meseca, v tem času pa igral s starimi, ki so že razpadale. Velikokrat ni bilo palic in druge opreme. Od pogodbe med mano in HDD Telemach Olimpijo se je slednja držala bore malo obveznost, jaz pa sem izpolnil vse pogodbene obveznosti. Trenirali in igrali smo za HDD Telemach Olimpijo ter končali Ligo EBEL in državno prvenstvo Slovenije. Igralci in trener nismo bojkotirali treningov, ni bilo groženj s stavko. V nemogočih razmerah smo opravili svoje delo. Na osnovi katerega zakona je mogoče, da ena pogodbena stranka izpolni vse svoje obveze, druga pa ne in bi naj bila pogodba še naprej veljavna? Dvom, ali so pogodbe veljavne po vseh dogodkih in načinu reševanja težav v sezoni 2013/2014, je za mene nedostojen in žaljiv."

"Toliko o pravnih zadevah. Zdaj pa še nekaj o morali. To, da ni bilo denarja, ni najhuje. Problem je bil odnos, pardon, to, da ni bilo nobenega odnosa. Nikogar iz uprave kluba ni skrbelo, kako bomo plačali stanovanje, kaj bomo jedli, kako bomo preživeli. Obljub, ki smo jih dobili, uprava ni izpolnila. Za božič ni bilo nikogar, za novo leto ni bilo nikogar, na koncu lige EBEL ni bilo nikogar, ob osvojitvi naslova državnih prvakov ni bilo nikogar iz uprave kluba k nam igralcem. Zaupanja z moje strani ni več. Ko je izgubljeno zaupanje in spoštovanje, postane sodelovanje nemogoče. Tudi moja želja je bila, da se razidemo na dogovorjen način in s korektnim stiskom roke, a od mojega pisnega poziva, v katerem sem pozval vodstvo, naj mi poravna dolg, do današnjega dne ni bilo nobene reakcije. Ni bilo odgovora ali predloga. Nihče ni ne pisal, ne klical. In od takrat so pretekli skoraj štirje meseci. Toliko o komuniciranju v preteklosti," je še zapisal 22-letni štajerski hokejist.

Mušič: Stvari se le premikajo na bolje
Za začetek pri Olimpiji štirje tujci
Trener Dahlem in kapetan Mušič o začetku priprav