Boston je zadnji od treh klubov, ki so v končnici zapravili vodstvo s 3:0. To se je zgodilo leta 2010 proti Philadelphii. Foto: Reuters
Boston je zadnji od treh klubov, ki so v končnici zapravili vodstvo s 3:0. To se je zgodilo leta 2010 proti Philadelphii. Foto: Reuters
Tuukka Rask je imel kar 53 obramb. Foto: Reuters

Plošček je ob ogradi na levi strani dobil Brad Marchand, ga poslal v sredino, kjer ga je mimo Tomasa Vokouna v mrežo preusmeril Bergeron. "To je bila izvrstna poteza Marcha. Njegova hitrost in najina kemija sta rezultirali z zadetkom. Ravno sem se mu hotel odkriti, ko je zadel mojo palico," je povedal strelec odločilnega zadetka.
Četrta tekma, ki lahko že določi potnika za veliki finale, bo v petek prav tako v Bostonu.

Bruinsi so povedli že v drugi minuti, ko je zadel najučinkovitejši mož končnice David Krejči (9 golov, 12 podaj). Izenačil je Chris Kunitz v 29. minuti. Pittsburgh je bil podjetnejši in je imel predvsem v rednem delu (streli 39:25) več priložnosti, a je bil v vratih Bostona izjemni Tuukka Rask, ki je zaustavil 53 strelov. Vokoun je zbral 38 obramb.
Pittsburgh, drugo najuspešnejše moštvo rednega dela, je prvič v sezoni izgubil tri tekme zapored. "Danes smo dali vse od sebe, a nam je zmanjkal kanček športne sreče. Kljub temu se merimo na štiri zmage in tekmeci jih še nimajo, niso še v finalu," se ne predaja trener Pittsburgha Dan Bylsma.
Konferenčni finale, vzhod, tretja tekma:
BOSTON (4)
- PITTSBURGH (1) 3:0
* 2:1 (1:0, 0:1, 0:0)
Krejči 2., Bergeron 96.; Kunitz 29.

Obrambe: Rask 53; Vokoun 38