Žiga Jeglič in Rok Tičar predstavljata udarno navezo Slovana iz 2. napada, slovaški klub pa je letos veliko bolje začel sezono v KHL-u kot lani. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Žiga Jeglič in Rok Tičar predstavljata udarno navezo Slovana iz 2. napada, slovaški klub pa je letos veliko bolje začel sezono v KHL-u kot lani. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Jan Muršak (CSKA)
Jan Muršak je začel zelo udarno in bil nekaj tekem najbolj vroč napadalec CSKA-ja in imel celo priložnost, da skoči na vrh strelske lestvice po točkah, a na zadnjih treh tekmah v zadnjem tednu je ostal brez novih točk. Foto: MMC RTV SLO/To. G.
Robert Sabolič
Za hokejsko Evropo je odigran že skupinski del lige prvakov (CHL), ki je postal dejanski zaključek priprav na štart ligaških tekmovanj. V izločilne boje se je uvrstila trojica Slovencev Robert Sabolič (Sparta Praga), Luka Gračnar (RB Salzburg) in Klemen Pretnar (Vienna Capitals). Prve tekme 1/16-finala bodo odigrali naslednji torek: Sparta gosti Zürich, Dunajčani izzivajo češkega prvaka Litvinov, "rdeče bike" pa čaka presenečenje iz Norveške Storhamar. Foto: EPA

Medveščak je gostil Slovan Bratislavo, vrata hrvaških medvedov pa je tretjič v sezoni branil Gašper Krošelj, ki je imel na začetku veliko dela s Slovaki in Slovencema. Marek Viedensky je Krošlja ukanil že v 2. minuti, nato pa sta 28-letnega Ljubljančana v 5. minuti napadla reprezentančna kolega, in to ob igralcu manj. Prvo shorthanded priložnost je imel Rok Tičar, a se je zapletel, drugo pa je Žiga Jeglič izkoristil kot pravi ostrostrelec.

Brust podaril točko medvedom
V nadaljevanju se je Krošelj zbral in blestel ter nabral 20 obramb. Na drugi strani so Zagrebčani izkoristili veliko darilo lanskega vratarja Medveščaka Barryja Brusta, ki je pol minute pred koncem izbil plošček naravnost v Mareka Kvapila, Čeh pa mu je odgovoril z izenačenjem na 2:2. Bratislavčani so stvari postavili na svoje mesto v podaljšku, ko je Tomaš Starosta v 63. minuti dokončal obleganje Krošljevih vrat, vseeno pa je bil slovenski čuvaj mreže v tretjem nastopu v KHL-u še drugič izbran za igralca tekme.

Na 8 tekmah 9 točk slovenske naveze
Slovan
se je povzpel na 4. mesto Zahoda, Žiga Jeglič je na 8 tekmah prispeval 2 gola in 3 podaje, Rok Tičar gol in 3 podaje na 6 tekmah, slovenska naveza pa v 2. napadu povprečno preigra 17 minut in pol. Medveščak, pri katerem je Gašper Krošelj (91,7%) na papirju šele tretji vratar, zaseda 8. mesto, ki še kot zadnje pelje v končnico.

CSKA in Muršak že pri vrhu Zahoda
Najbolje od Slovencev sicer gre četrtemu risu: Jan Muršak se s CSKA-jem znova bori za sam vrh lige, pri čemer je 27-letni Pesničan na devetih tekmah prispeval gol in kar šest podaj. Danes rdečo armado doma v Moskvi čaka soočenje z Jugro, s pričakovano zmago nad klubom iz Hanti-Mansijska pa bi CSKA prevzel vodstvo v Zahodni konferenci KHL-a.

Sabolič s prvim golom Sparte v sezoni
Pretekli konec tedna so se sicer začela hokejska prvenstva po večini evropskih držav, med slovenskimi reprezentanti je sezono najbolje začel Robert Sabolič. Njegova Sparta je dobila obe tekmi, Pražani so s 4:1 odpravili Olomuc, s 5:3 pa Zlin, na obeh tekmah je Sabolič zadel po enkrat, na drugi tekmi pa še prispeval podajo. Robert Kristan je sicer pri Pardubicah začel z dvema porazoma, a je zato proti Mladi Boleslavi ubranil kar 45 strelov. Od preostalih reprezentantov se je strelsko izkazal David Rodman, ki je z golom pomagal Dresdnu do polovičnega izkupička na uvodnem koncu tedna sezone v 2. nemški ligi.

Vrhunci tekme Medveščak - Slovan

Tičar v soboto pri Vitjazu dosegel prvi gol v sezoni



Sabolič s prvim golom Sparte v Extraligi


"Sablja" eksekutor proti Zlinu