Kralj Anže Kopitar je zabil četrti gol v letošnji končnici Lige NHL. Foto: Reuters
Kralj Anže Kopitar je zabil četrti gol v letošnji končnici Lige NHL. Foto: Reuters
Jonathan Quick
Jonathan Quick si je tokrat privoščil nekaj napak, a ga te niso vrgle iz tira, v zadnji tretjini je ubranil vseh 9 strelov. Foto: Reuters
Prvi korak Kraljev k velikemu finalu

Los Angeles se je komaj uvrstil v končnico, v kateri pa je dobil devet od desetih tekem, od tega vseh šest gostujočih. V Arizoni je prvi v polno zadel Anže Kopitar, kar je njegov četrti zadetek v končnici.

Quick prejel gol s sredine igrišča
Njegovi soigralci so dominirali, saj so streljali kar 90-krat (48-krat v okvir vrat), a so Kojoti ostali v igri zaradi tokrat nekoliko manj zanesljivega Jonathana Quicka, ki je pri obeh golih naredil napako. V prvi tretjini ga je s 30 metrov (!) premagal Derek Morris, ob koncu srednje tretjine pa je izdrsal iz vrat, ko je Drew Doughty izgubil plošček, Mikkel Boedker pa ga je premagal za 2:2.

Spet odločil kapetan Dustin Brown
Izid je bil po dveh tretjinah izenačen, razmerje v strelih pa je bilo močno v korist ekipe iz Kalifornije (34:18). Odločitev je padla v 43. minuti, ko je kapetan LA-ja Dustin Brown v hitrem protinapadu zadel za 3:2. V zadnji minuti je Kojote dokončno utišal Dwight King, ki je plošček poslal v prazno mrežo in se tako veselil drugega gola v večeru.

Kopitar navdušen nad kapetanom
"Začetek tekme je bil zelo pomemben. Če v takih tekmah zabiješ prvi gol, potem vse lažje steče," je bil zadovoljen Kopitar. LA je v prvi tretjini povsem prevladoval (razmerje v strelih na gol je bilo 17:4). Slovenski as je pohvalil predvsem Browna: "Tu sem šest let, a Dustina še nisem videl igrati tako dobro. Mislim, da se zaveda, da brez njegovega prispevka v taki obliki moštvo ne more zmagovati. V tem trenutku se vsaka njegova poteza pozlati. Vedno je na pravem mestu, dober je v obrambi in zabija gole. Te se pričakuje od vodje in kapetana.

Liga NHL, končnica, konferenčni finale
Zahod, prva tekma:
PHOENIX (3) - LOS ANGELES (8) - 0:1
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Morris 14., Boedker 39.; Kopitar 4., King 29., 60., Brown 43.
Obrambe: Smith 44; Quick 25.
Vzhod, prva tekma, ponedeljek:
NY RANGERS (1) - NEW JERSEY (6) - 0:0
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Vrhunci tekme Phoenix - Los Angeles

Prvi korak Kraljev k velikemu finalu